Σαραλιώτης για Κορκονέα: ''Αν ήξερα τι θα κάνει, θα τον σταματούσα'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαραλιώτης για Κορκονέα: ''Αν ήξερα τι θα κάνει, θα τον σταματούσα'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηθικά δικαιωμένος για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης, ενώ δηλώνει στον ΑΝΤ1 πως αν ήξερε τι θα κάνει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα τον είχε σταματήσει.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μιλάει για τη στιγμή που το όπλο εκπυρσοκροτεί και κόβει το νήμα της ζωής του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα… δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Μαζί ήμασταν, αλλά μακριά του». Διαχωρίζει τη θέση του και στην διαπίστωση ότι επειδή ήταν μακριά δεν είχε χρόνο να τον σταματήσει επισημαίνει. «Φυσικά! Αυτός το σκέφτηκε και το έκανε. Δεν ρώτησε κανέναν. Μόνο αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας τότε θα κοιτούσα να τον σταματήσω. Αλλά ποτέ δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει. Μακάρι να μην γινόταν ποτέ αυτό το σκηνικό, αλλά… ».

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλακής για συμμετοχή και συνέργεια και το 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικά μέτρα. Το περασμένο καλοκαίρι αθωώθηκε από το Εφετείο. Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Σαραλιώτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα της έλεγα ό,τι υποστηρίζω τόσα χρόνια. Ότι δεν έχω σχέση με ό,τι έγινε με το γιο της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως αυτές οι ημέρες είναι μνήμης και σιωπής».