Εκατοντάδες τα θύματα απάτης από Βουλγάρικη εταιρεία ''φάντασμα''

Εκατοντάδες τα θύματα απάτης από Βουλγάρικη εταιρεία ''φάντασμα''

Θύματα απάτης έπεσαν ανυποψίαστοι καταναλωτές από όλη την Ελλάδα καθώς όπως αποδείχθηκε η βουλγάρικη εταιρεία που είχε πουλήσει δεκάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη χώρα μας ήταν «φάντασμα» και δεν είχε αποδώσει τους νόμιμους φόρους στο Ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με το NewsAuto.gr, οι τελωνειακοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων ήταν πλαστά και τώρα οι κάτοχοί τους καλούνται να καταβάλλουν τα ποσά επιβαρυμένα και με πρόστιμα. Η κομπίνα είναι γνωστή στις Αρχές και είναι η λεγόμενη «τριγωνική» πώληση καθώς οι επιτήδειοι αποκτούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χωρίς ΦΠΑ τα λεγόμενα Netto και στη συνέχεια τα προωθούν σε ένα άλλο κράτος – μέλος πριν τον τελικό προορισμό που είναι η Ελλάδα ώστε να φαίνεται ότι έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ στη δεύτερη χώρα που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Βουλγαρία.

Το τελωνείο Βόλου διαπίστωσε ότι η εταιρεία που φαίνονταν ως εισαγωγέας στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτη και δεν είχε καταβληθεί κανένας ΦΠΑ οπότε καλούνται οι τωρινοί κάτοχοι των αυτοκινήτων να πληρώσουν τον ΦΠΑ μαζί με τα πρόστιμα που κυμαίνεται από 800 έως και πάνω από 6.000 ευρώ. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων καλούνται από τις κατά τόπους Τελωνειακές Αρχές ώστε να πληρώσουν τα έσοδα που έχει χάσει το Δημόσιο ωστόσο δεν κινούνται ποινικές διαδικασίες εναντίων τους καθώς ο δράστης είναι η εταιρεία φάντασμα στη Βουλγαρία. Μέχρι να καταβληθεί ο ΦΠΑ που δεν έχει εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο οι κάτοχοι των οχημάτων απαγορεύεται να τα μεταβιβάσουν!Οι έρευνες του Τελωνείου Βόλου όπως και των υπόλοιπων τελωνειακών αρχών για την απόδοση του ΦΠΑ είναι συνεχείς όμως συνήθως καθυστερούν να έχουν αποτέλεσμα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ διαφορετικών χωρών όπως και συνέβη και στην προκείμενη περίπτωση με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική χρονοτριβή λόγω των αποστάσεων.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.