Πρωτοφανές περιστατικό: Ντελιβεράδες έριξαν κάτω και άρχισαν να κλωτσούν υπαλλήλους του Δρομοκαΐτειου

Πρωτοφανές περιστατικό: Ντελιβεράδες έριξαν κάτω και άρχισαν να κλωτσούν υπαλλήλους του Δρομοκαΐτειου

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε την Πέμπτη το σωματείο των εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο».

 

Σύμφωνα με την καταγγελία ο θυρωρός και ο ξυλουργός του νοσοκομείου φέρονται να ξυλοκοπήθηκαν από δύο ντελιβεράδες στην πύλη του Δρομοκαΐτειου. Η κατάστασή τους ήταν τέτοια, πού όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα θύματα χρειάστηκε να διακομιστούν στο Τζάνειο νοσοκομείο, «σοβαρά τραυματισμένοι». Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου δεν επιτρέπει την είσοδο ντελιβεράδων εντός του νοσοκομείου γιατί εισέρχονται με μηχανάκια με μεγάλη ταχύτητα και έχουν παρασύρει πολλές φορές ψυχικά ασθενείς. Ντελιβεράς το πρωί εμφανίστηκε στην πύλη του νοσοκομείου με το μηχανάκι για παραγγελία. Ο θυρωρός του απαγόρευσε την είσοδο και ζήτησε να μεταφέρει τους καφέδες με τα πόδια, αφήνοντας στο πάρκινγκ το μηχανάκι. Ο ντελιβεράς ήθελε να αφήσει το μηχανάκι στη μέση του δρόμου. Στην παρατήρηση του θυρωρού ότι εμποδίζει την είσοδο άρχισε να φωνάζει και να απειλεί.

Έφυγε και γύρισε σε λίγη ώρα με έναν άλλο συνάδελφό του ντελιβερά και έδειραν άγρια τον θυρωρό και τον ξυλουργό του νοσοκομείου που έτυχε να βρίσκεται εκεί για δουλειά και έτρεξε προς βοήθεια του συναδέλφου θυρωρού.

Τους έριξαν κάτω και τους κλωτσούσαν. Ήθελαν να τους σκοτώσουν. Επενέβησαν άλλοι συνάδελφοι και τους έσωσαν».

 

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, «το Δρομοκαΐτειο διαθέτει δύο φύλακες σε κάθε βάρδια, για μία απέραντη έκταση 400 στρεμμάτων και πάρα πολλά σημεία που μπορεί να εισέλθει κανείς. Τρεις απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ με ανατινάξεις, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και φυλάσσεται μόνο από 10 φύλακες, δύο σε κάθε βάρδια λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Κλήθηκε η Αστυνομία χωρίς όμως να προλάβει να επέμβει στο περιστατικό. Η Αστυνομία ήδη εκτελεί προανάκριση. Δύο αστυνομικοί συνοδεύουν τους τραυματίες συναδέλφους στο Τζάνειο».

πηγή dikaiologitika.gr