Άνοιξαν σουβλατζίδικο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν σουβλατζίδικο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)

Σουβλατζίδικο λειτουργεί μέσα στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας

 

Η αποκάλυψη του astinomiko.gr για τη λειτουργία σουβλατζίδικου μέσα στις φυλακές προκάλεσε αίσθηση, αλλά το αυτί των αρμοδίων υπηρεσιών δεν «ίδρωσε».

Φαίνεται ότι για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανά του ένα παραμάγαζο που εξυπηρετεί μέχρι και 400 «πελάτες» μέσα στις φυλακές, το οποίο έχει στήσει κρατούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας!

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του astinomiko.gr που συνοδευόταν και από χαρακτηριστική φωτογραφία με τον ψήστη επί τω έργω, αναδεικνύει το “ξεφραγο αμπέλι” της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας, όπου ένας κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, μετατρέπει το κελί του, στον δεύτερο όροφο της Ακτίνας Α΄, σε «κατάστημα» πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει από καφέδες και αλκοολούχα ποτά, μέχρι κρέπες και σουβλάκια.

Το σουβλατζίδικο του Κορυδαλλού, που λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και την ύπαρξή του γνωρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατακλύζεται από εκατοντάδες κρατούμενους, απ’ όλες τις πτέρυγες της φυλακής, που όχι μόνο αγοράζουν σουβλάκια, κρέπες, ομελέτες, καφέδες και αλκοολούχα ποτά, αλλά παραγγέλνουν και για λογαριασμό άλλων συγκρατουμένων τους!

Μάλιστα, ο “ιδιοκτήτης” του καταστήματος, για να προλαβαίνει τον… φόρτο εργασίας, έχει προσλάβει άλλους κρατούμενους ως ψήστες και τους πληρώνει κανονικά από τα έσοδα της επιχείρησης.

Πληροφορίες του astinomiko.gr αναφέρουν ότι δεν είναι το μοναδικό “κατάστημα” που λειτουργεί στον Κορυδαλλό και ότι υπάρχουν κελιά που έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ηλεκτρονικών συσκευών, αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών, αλλά και σε χαρτοπαικτικές λέσχες, στις οποίες όσοι συμμετέχουν πληρώνουν «γκανιότα» στον ιδιοκτήτη της!

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, κατασχέθηκαν επαγγελματικές καφετιέρες και μάρκες για πόκερ, αλλά οι κρατούμενοι τα πήραν πίσω από το αρχιφυλακείο, παρ όλου που είχαν καταγραφεί σε έκθεση κατάσχεσης η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.