Μετανάστες φθάνουν στον Εβρο, παίρνουν τη βάρκα στα χέρια και τρέχουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετανάστες φθάνουν στον Εβρο, παίρνουν τη βάρκα στα χέρια και τρέχουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άφιξη μιας ολιγομελούς ομάδας μεταναστών, που μόλις είχε διασχίσει τον Εβρο ποταμό

κατέγραψε σε βίντεο ο οικονομολόγος Αναστάσιος Λαυρέντζος.Το σύντομο βίντεο «τραβήχτηκε» την περασμένη Κυριακή και απεικονίζει την καθημερινή εικόνα, με τις διαρκείς αφίξεις μεταναστών, στον ποταμό Εβρο.

Ο κ. Λαυρέντζος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανέφερε ότι οι μετανάστες πέρασαν τα αφύλακτα σύνορα μέρα – μεσημέρι.«Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια και έρχονται προς το μέρος μας. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν» τόνισε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος.

 

Πράγματι, στο άκουσμα της λέξης «police», οι μετανάστες επιταχύνουν και, με τη βάρκα στα χέρια, προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο.Για το ίδιο συμβάν μίλησε στο «Εθνος» η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου, που ήταν παρούσα, σημειώνοντας ότι ένας από την ομάδα ήταν καλοντυμένος και κουβαλούσε ένα σακίδιο πλάτης. «Διέφερε από τους άλλους. Ισως και να ήταν ο διακινητής που τους πέρασε και τους οδήγησε με GPS στο σημείο που είχε συμφωνηθεί» προσέθεσε.

 

iefimerida.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.