Το πρώτο ελληνικό brand φυτικών αρωμάτων δημιούργησε ένας 26χρονος

Το πρώτο ελληνικό brand φυτικών αρωμάτων δημιούργησε ένας 26χρονος

Το πρώτο Ελληνικό brand αρωμάτων, δημιουργήθηκε από τον αρωματοποιό Θεόδωρο Καλοτίνη. Χειροποίητες δημιουργίες φτιαγμένες με ακατέργαστα, φυσικά συστατικά από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης και κάθε γωνιάς του κόσμου.

 

Ο κρητικός, Θεόδωρος Καλοτίνης, μίλησε στο ΕΚ-Magazine, το περιοδικό της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μοιράστηκε πράγματα για την ζωή του μέσα από απλές προτάσεις...: 

Ερωτεύομαι…με την ευρύτερη έννοια, ανθρώπους από την μυρωδιά τους

Από παιδί… χανόμουν σε κρυμμένους αστικούς κήπους γυρεύοντας να ανακαλύψω τα μυστικά της φύσης

Το αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο... ήταν κάθε μάθημα από το οποίο μπορούσα να αποκτήσω γνώσεις γύρω από τα φυτά και να εμπλουτίσω το ήδη από πολύ νωρίς πλούσιο φυτολόγιο μου. (Το παιδικό μου χούι, όπως έλεγε η μαμά μου)

Η αγαπημένη μου μυρωδία… είναι το φρεσκοκομμένο γιασεμί μέσα σε ένα γεμάτο νερό μπολ. Όπως το έκανε η γιαγιά μου.

Η καλύτερη στιγμή μέσα στη μέρα μου… όταν ένα φαινομενικά τυχαίο γεγονός θα γίνει πηγή έμπνευσης για την επόμενη δημιουργία μου. Και μου συμβαίνει σχεδόν καθημερινά.

Θαυμάζω… τους ανθρώπους με όνειρα, στόχους και επιμονή!

Έχω εμμονή… με την φύση. Προσπαθώ πάντα να ξεκλέψω χρόνο από την καθημερινό-τητα μου έστω για μια γρήγορη περιήγηση κάπου στην εξοχή.

Από τα αγαπημένο μου βιβλίο… δε χωράει αμφιβολία. Εννοείται πως είναι "Το ά-ρωμα"του Πάτρικ Ζίσκιντ.

Οι φίλοι μου… είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Οι στυλοβάτες μου και η οικο-γένεια που επέλεξα να έχω δίπλα μου.

Το άρωμα που επιλέγουμε κρύβει… το κομμάτι εκείνο από το ψυχισμό μας που επιλέ-γουμε να εξωτερικεύσουμε.

Η Κρήτη για μένα… είναι η ουσιαστική έννοια της λέξης σπίτι. Η αρχή όλων. Η εξαίσια σαγηνευτική ομορφιά της σε εμπνέει να ζεις.

Αγαπημένο μου λουλούδι… είναι το γιασεμί. Όμορφο άνθος, νοσταλγική μυρωδιά.

Τα social media… είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας και της αναγνώρισης στην Ελ-λάδα της κρίσης.

Αρωματοποιός σημαίνει… δημιουργός. Καλλιτέχνης. Ένας κανονικός πατέρας.

Όνειρο μου... όνειρο μου είναι τα αρώματα μου να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μεταφέ-ροντας μαζί τους την έμφυτη αισιοδοξία μου.

Τα 4 αρώματα του Καλοτινη

Lily

Μία ιδιαίτερα πλούσια και θερμή συμφωνία από ακατέργαστα συστατικά, με το κρίνο της κοιλάδας να κυριαρχεί, την βανίλια να χαρίζει αισθησιασμό ενώ τα ζουμερά εξωτικά φρούτα αποκαλύπτουν τα μοναδικά πέπλα της γοητείας του. Ένα θησαυρός εμπνευσμέ-νος από τον μινωικό πολιτισμό του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας, την όμορφη Κρήτη. Ο πρίγκιπας των κρίνων, ο διάσημος Μινωίτης πρίγκιπας της Κνωσού, αποτελεί την πηγή έμπνευσης για αυτό το άρωμα.

GARDÉNIA

Η πρώτη εντύπωση που αφήνει είναι η μυρωδιά πούδρας και καθαριότητας. Στη συνέχεια αναδεικνύονται τα πιο θηλυκά του χαρακτηριστικά, αφού βγαίνουν στην επιφάνεια η γαρ-δένια και το γιασεμί. Η σύνθεση του, με πουδρένια βάση η οποία χαρίζει αισθησιασμό, ενώ η κομψή Γαρδένια και το Γιασεμί Absolute μπλέκονται σε έναν χορό με μοτίβα τόσο περί-πλοκα που θα ζήλευε και η πιο φίνα δαντέλα.

1989

Το άρωμα αυτό αντιπροσωπεύει το πρότυπο του καλοραμμένου Άνδρα, αφού η κομψό-τητα και το στυλ αποτελούν τρόπο ζωής για τον δημιουργό του. Είναι ένα άρωμα σε γήινες αρωματικές αποχρώσεις και ξυλώδες χαρακτήρα που το κάνουν στιβαρό και συνάμα πικά-ντικο. Ένα εξαίσιο δείγμα υψηλής αρωματοποιίας που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο και τον πιο απαιτητικό Άνδρα.

Mentor

Γλυκιά βανίλια, αισθησιακό κεχριμπάρι και ξυλώδες βέτιβερ,γεννούν μία πλούσια και τρυ-φερή μυρωδιά. Το γοητευτικό και γήινο MENTOR δημιουργεί μία αύρα κομψότητας και πο-λυτέλειας γύρω από όποιον το φορά διατηρώντας παράλληλα μία παιχνιδιάρικη διάθεση. Η απόλυτη έκφραση της αρρενωπότητας για τον σύγχρονο άνδρα, που σαν άλλος μέντο-ρας σας υποδεικνύει το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να κατακτήσετε την ε-πιτυχία σε κάθε περίσταση. Μία ισχυρή ώθηση για να φτάσετε στην κορυφή.

kalotinis

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.