Τα 17 επαγγέλματα που πιθανόν να προκαλούν κατάθλιψη

Τα 17 επαγγέλματα που πιθανόν να προκαλούν κατάθλιψη

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους, άλλοι που ξυπνούν κάθε πρωί και δεν θέλουν να πάνε στο γραφείο τους; Αν νομίζετε ότι είναι κακότροποι, ανάποδοι και αντιδραστικοί, κάνετε λάθος.  

 

Η αντίδραση αυτή, μπορεί να είναι απολύτως δικαιολογημένη όπως αναφέρει νέα έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μερικά επαγγέλματα έχουν αρνητική επίδραση.

Η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 55 διαφορετικές βιομηχανίες, εξέτασε παράγοντες όπως το ψυχολογικό άγχος, το εργασιακό άγχος και η σωματική δραστηριότητα.Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας και αναφέρουν ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης εντοπίζονταν σε επαγγέλματα τα οποία απαιτούν δύσκολες ή συχνές επαφές με το κοινό ή τους πελάτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ευρήματα υποστηρίζουν την θεωρία ότι το άγχος που προέρχεται από την συναισθηματική εργασία μπορούν να συμβάλλουν στην κατάθλιψη.

Η μελέτη αυτή έρχεται μετά από την έρευνα που είχε γίνει από τοSocial Psychiatry and Psychiatric Epidemiology και είχε βρει τα 17 επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να έχουν σύνδεση με την κατάθλιψη.

Δείτε ποιοι 17 τομείς είναι συνδεδεμένοι με την κατάθλιψη.

1. Οδηγός μέσων μεταφοράς

2. Μεσίτης

3. Κοινωνικός λειτουργός

4. Κατασκευαστής

5. Θυρωρός

6. Νομικός

7. Οικονόμος

8. Εργαζόμενος σε ιδιωτικές λέσχες

9. Υπεύθυνος ασφαλείας

10. Εκδόσεις

11. Αγροτικές εργασίες

12. Μόδα

13. Ηλεκτρισμός και καθαριότητα

14. Εργολάδος

15. Πετρέλαιο

16. Χονδρικό εμπόριο

17. Εργαζόμενος σε συνεργείο αυτοκινήτων

http://www.usay.gr/