Πέθανε η ηθοποιός Εφη Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Πέθανε η ηθοποιός Εφη Οικονόμου (ΦΩΤΟ)

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας στο Αίγιο, η Έφη Οικονόμου.

 

Η γνωστή ηθοποιός είχε ανεύρυσμα θωρακικής και κοιλιακής αορτής, το οποίο ανακάλυψε το 2011. Η Έφη Οικονόμου είχε γεννηθεί στον Πειραιά και ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Χάρη Παναγιώτου.

Είναι γνωστό πως παραθέριζε τα τελευταία χρόνια στο Διακοπτό και μάλιστα στήριζε ποικιλοτρόπως την τοπική Θεατρική Ομάδα Διακοπτού. 

Ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ενώ ερμήνευσε κυρίως τον ρόλο της... κακιάς. Μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Πάτερ Ημών».

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο Παρασκευή, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στην Έφη Οικονόμου.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στο 3ο Νεκροταφείο στις 13:30.

 

Το μέλος της θεατρικής ομάδας Διακοπτού, Μιχάλης Κόσσυφας έγραψε στο Facebook:

ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟ.

Το 1985, όταν ανεβάσαμε στο σχολείο την παράσταση "ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ" είχαμε την ευτυχία να γνωρίσουμε έναν γλυκό άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μας με το να μας δίνει οδηγίες, να μας ενθαρρύνει και να μας μιλά με αγάπη....η ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ηθοποιός και γνωστή από το θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και την TV, το ίδιο έκανε και όταν φτιάξαμε τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού. Με την ίδια αγάπη μας μιλούσε και ερχόταν σε όσες περισσότερες παρατάσεις μπορούσε. Ο γλυκός αυτός άνθρωπος και φίλη έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΦΗ και σε ευχαριστούμε για όλα!

 iefimerida.gr, protothema.gr

Φιλμογραφία

Νειάτα στη λάσπη (1984) [Χατζηπέτρου]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979)
Η Ωρα του Λύκου (1979)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Ο Τελευταίος Αιχμάλωτος (1970) (Άννα)
Δάκρυα και Διπλοπενιές (1969) (Θεανώ)
Μενούσης, Ο Λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Παιδί μου, Αγάπη μου (1969) (Άντζελα)
Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968)
Αποστολή Θανάτου (1968)
Αφροδίτη το Κορίτσι που Πόνεσε (1968) (Τιτίκα)
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967)
Η Κοινωνία μας Αδίκησε (1967)
Μανωλάκης ο Τέντυ Μπόυ (1967)
Ο Προδότης (1967)
Ο Σακαφλιάς (1967) (Νόρα)
Η Κόρη μου η Ψεύτρα (1967) (Μήτση)
Στο Κατώφλι της Μοίρας (1967)
Ο εμποράκος (1967) [Κατερίνα Μαρά]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Μπέμπα]
Αδικία (1966) (Δώρα)
Η Αχάριστη (1966)
Ο Γυρισμός του Στρατιώτη (1966)
Μην Αδικήσεις Ορφανή (1966)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Λόλα]
Το βλακόμουτρο (1965) (Φλώρα)
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Με Ιδρώτα και Δάκρυα (1965)
Προδομένη (1965) (Μόνικα)
Μερικες το προτιμουν χακι (1965)
Δεν Μπορούν να μας Χωρίσουν (1965) (Τζίνα)
Γιατί μ`Εγκατέλειψες (1965)
Το Ρομάντζο μιας Καμαριέρας (1965) (Μήτζη Χατζηπροβατά)
Διψασμένη γι` Αγάπη (1965)
Το Τελευταίο Δάκρυ (1965) (Αλίκη)
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Ντίνα Στεργίου]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Τζένη Τραγοπούλου]
Φτωχό μου σπουργιτάκι (1965) [Μαγδαληνή Παρασκευοπούλου]
Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Βίκυ]
Αθήνα Ωρα Δώδεκα (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Στέλλα]
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Οι προικοθήρες (1964)
Ο Γυρισμος της Μανας (1964)
Διαζύγιο αλά Ελληνικά (1964) (Σοφία Μόσχου)
Αμαρτίες Γονέων (1963)
Αστέρια στο Βούρκο (1963)
Ενας Βλάκας με Πατέντα (1963)
Για Λίγη Στοργή (1963) (Αγγέλα)
Η Μικρή Ζητιάνα (1963)
Κουράστηκα να σ`Αποκτήσω (1963)
Ο Διαιτητης (1963)
Ανάμεσα σε Δυο Αγάπες (1963) (Σόφη)
Όσα Κρυβει η Νυχτα (1963)
Εμείς τα μπατιράκια (1963) [κρατούμενη]
 Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963) [Υρώ (Αργυρώ)]
Ένας ντελικανής (1963) [Ρόζι]
Το Μεγάλο Αμάρτημα (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Τύφλα νάχη ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Λίνα]
Άγγελοι του Πεζοδρομιου (1962)
Εσκότωσα για το Παιδί μου (1962)
Ο Γερο-Δήμος (1962) (Χάιδω)
Αστροναύτες (1962) [Ανδριανή]
Λαφίνα (1962) [Μαρία]
Πονεμένη Μητέρα (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962) [Λένα Νόταρη]
Μην κλάψεις για Μενα (1961)
Ποιος θα Κρίνει την Κοινωνία (1961)
Το Δράμα μιας Αμαρτωλής (1961) (Ρένα)
Η αυγή του θριάμβου (1960) (Ελένη)
Ηδονή και Πάθος (1960)
Το Αγρίμι (1960)
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [Ρένα / Ντάλια]
Λύγκος ο Λεβεντης (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959) [Ντάινα Γκούσταφσον]

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.