Η ανακοίνωση έξω από εκκλησία της Λάρισας -Εξομολόγηση με... λίστα και χαρτάκι (ΦΩΤΟ)

Η ανακοίνωση έξω από εκκλησία της Λάρισας -Εξομολόγηση με... λίστα και χαρτάκι (ΦΩΤΟ)

Με σειρά και τάξη πραγματοποιείται η εξομολόγηση στην εκκλησία του παλιού Νεκροταφείου της Λάρισας.

Έξω από το γραφείο του ιερέα δεν έχει τοποθετηθεί βέβαια μηχάνημα, όπως αυτό που βρίσκεται σε τράπεζες και υπηρεσίες και από το οποίο οι πελάτες λαμβάνουν χαρτάκι με αριθμό προτεραιότητας, ωστόσο η πινακίδα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το eleftheria.gr, προτρέπει ευγενικά τους πάντες να είναι καλά προετοιμασμένοι και να έχουν κρατήσει σημειώσεις σε χαρτάκι, μην τυχόν και τα ξεχάσουν. Επιπλέον διαβάζουμε το πρόγραμμα...

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr
ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Λόγω λοιπόν του μεγάλου αριθμού προσερχομένων για εξομολόγηση, υπάρχει αναρτημένη έξω από τον ναό πινακίδα που πληροφορεί ότι «Ο χρόνος για τον καθένα δεν θα ξεπερνά τα 5 λεπτά», με την προτροπή στους πιστούς «Να είστε καλά προετοιμασμένοι» και τη συμβουλή «γραμμένα σε χαρτάκι», εννοείται τα αμαρτήματα που θα αναφέρουν, ώστε να εξοικονομείται χρόνος.

Οι ουρές δεκάδων πιστών που σχηματίζονται έξω από την εκκλησία επιβεβαιώνουν ότι η δημιουργία λίστας προτεραιότητας εξυπηρετεί τον κόσμο. Ιδίως στην τρέχουσα χρονική περίοδο της Σαρακοστής, καθώς πολλοί συνηθίζουν να Κοινωνούν το Πάσχα οπότε αυξάνεται και ο αριθμός των προσερχομένων για εξομολόγηση.