Αλλοι τέσσερις νεκροί από τη γρίπη - 103 οι ασθενείς στην εντατική

Αλλοι τέσσερις νεκροί από τη γρίπη - 103 οι ασθενείς στην εντατική

Μακραίνει ο κατάλογος με τα θύματα της γρίπης αλλά και με τα βαριά περιστατικά που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

 

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έχοντας εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη νοσησή τους με γρίπη. Μάλιστα, ένας των ασθενών που κατέληξαν έδωσε την άνιση -όπως αποδείχθηκε- μάχη για τη ζωή του εκτός ΜΕΘ, καθώς οι δραματικές ελλείψεις σε Εντατικές αφήνουν εκτός ΜΕΘ καθημερινά δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονται σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει ξεπεράσει το φράγμα των 100. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 103 ασθενείς. Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ είναι περίπου 640, αντιλαμβάνεται ότι οι ασθενείς με γρίπη καταλαμβάνουν σχεδόν το 16% του συνόλου.

Ωστόσο, οι ΜΕΘ είναι αναγκαίες και για άλλα βαριά περιστατικά, όπως καρδιαγγειακά, πολυτραυματίες και προφανώς, η πίεση που δέχεται ο συγκεκριμένος τομέας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που μπορεί να αντέξει.

Για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όμως, η κατάσταση κρίνεται διαχειρίσιμη. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες μετά την σύσκεψη για τη γρίπη, στην οποία αναφερόταν ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

protothema.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.