Ρωμανός-Αργυρού: Έρχεται ο "Μαύρος Δεκέμβρης"

Ρωμανός-Αργυρού: Έρχεται ο "Μαύρος Δεκέμβρης"

"Μαύρο Δεκέμβρη" και επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης προαναγγέλλουν οι Νίκος Ρωμανός και Παναγιώτης Αργυρού μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Σε ένα μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύεται στο «Indymedia» και έχει τίτλο "[Ελληνικές φυλακές] Για μια νέα θέση μάχης της αναρχικής εξέγερσης – Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη" αναφέρονται στα όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

"Υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν για το Δεκέμβρη του '08 και της εξεγερτικής κληρονομιάς του, όπως αυτή εκδηλώθηκε απ' τις δεκάδες ομάδες άμεσης δράσης, που πολλαπλασιάστηκαν εκρηκτικά σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ένα μέτωπο εσωτερικής απειλής. Μια περίοδος όπου η αναρχική άμεση δράση υπονόμευε, σχεδόν καθημερινά, την κοινωνική ομαλότητα. Όμως, αυτό που θέλουμε κυρίως είναι να θυμηθούμε... Να θυμηθούμε τι ήταν ο Δεκέμβρης του '08 και πώς η αναρχία συνέβαλε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, στην εκδήλωση δυναμικών καταστάσεων που απέκτησαν απήχηση στο διεθνές αναρχικό κίνημα".

"Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές" τονίζουν και παρακάτω προσθέτουν:

"Ο Μαύρος Δεκέμβρης δεν επιδιώκει να γίνει απλά και μόνο μια ημερομηνία ταραχών· αντίθετα, αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί, μέσω της πολύμορφης και πολυεπίπεδης αναρχικής δράσης, μια άτυπη πλατφόρμα συντονισμού, στη βάση της οποίας θα συσπειρωθεί η ανατρεπτική ώθηση".