Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1062
Συνελήφθησαν μέλη της ομάδας «Εψιλον» για τις εκρήξεις στην Καλαμάτα

Συνελήφθησαν μέλη της ομάδας «Εψιλον» για τις εκρήξεις στην Καλαμάτα

Πέντε μέλη ακροδεξιάς ομάδας με σήμα το Δελφικό Εφιλον, συνελήφθησαν για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας και στον Μυστρά. Πρόκειται για έναν κάτοικο Καλαμάτας, 52 ετών και τέσσερις κατοίκους Δράμας, ηλικίας από 25 έως 34 ετών, οι οποίοι "υπέγραφαν" τους στόχους τους με το Δελφικό γράμμα Εψιλον.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πέντε συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος που εξερράγησαν τόσο στο προαύλιο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο της Καλαμάτας, όσο και στο άγαλμα του Κωσταντίνου Παλαιολόγου στο κέντρο του Μυστρά. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές ζημιές, καθώς οι μηχανισμοί ήταν "πρωτόγονοι": πυροσωλήνες παραγεμισμένοι με πυρίτιδα, που θυμίζουν αυτοσχέδια βεγγαλικά. Οι δράστες τους πυροδότησαν αφού έγραψαν το γράμμα Εψιλον με σπρέϊ σε τοίχους των στόχων τους.

Κατά την έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα, 2.500 φυσίγγια, βαλίστρες, τόξα και βέλη, σπαθιά και 89 βεγγαλικά.

Πηγή: Καθημερινή