Η Ελλάδα αρνήθηκε 3,6 εκατομμύρια εναέριους επισκέπτες τον χρόνο

Η Ελλάδα αρνήθηκε 3,6 εκατομμύρια εναέριους επισκέπτες τον χρόνο

H αεροπορική εταιρεία Ryanair έκανε γνωστές πριν από λίγο τις προτάσεις της για αύξηση της ανάπτυξης και του τουρισμού, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές απο την προηγούμενη και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Επίσης η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα του 2016 για την Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Θεολόγος Ηλιού

Το Seleo  επικοινώνησε με την Έλενα Κουντουρά, η οποία δήλωσε πως δεν είχε λάβει το συγκεκριμένο email η ίδια, ωστόσο είναι γνώστης του θέματος, καθώς είχαν κάνει κάποια συνάντηση με την εταιρεία και τον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη. «Έγινε μια συνάντηση με τους αντιπροσώπους της εταιρείας σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Μας είχαν πει ότι θέλουν πάρα πολύ να προωθήσουν την Ελλάδα ως προορισμό και να αυξήσουν τους επισκέπτες». Ωστόσο «οι προτάσεις είχαν γίνει προφορικά και δεν είχε γίνει κάποια επίσημη παρουσίαση». Η κυρία Κουντουρά δήλωσε πως ήθελαν να συνεργαστούν αλλά με «ισοτιμιά απέναντι και στις υπόλοιπες εταιρίες. Επίσης η πρώην υπουργός επιβεβαίωσε το αίτημα της εταιρείας για«καλύτερη διαπραγμάτευση με πολύ χαμηλή φορολόγηση», η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή αν δεν είχε ισχύ και για τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες, έτσι το θέμα δεν προχώρησε. To θέμα επειδή είχε οικονομικές διαπραγματεύσεις, το γνωρίζει καλύτρα ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα με την Έλενα Κουντουρά. Το Seleo προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Σταθάκη αλλά δεν τα κατάφερε.

Το υπουργείο τουρισμού επιβεβαίωσε στο  Seleo πως η πρόταση αυτή έφτασε και στα χέρια της κυρίας Πρωτοψάλτη και πρωτοκολλήθηκε με αριθμό 55. Η υπουργός, σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού διαβίβασε την επιστολή στις 3 Σεπτεμβρίου στο γενικό γραμματέα του υπουργείου τουρισμού, κ, Ζαχαράτο. 

Στη σημερινή συνεύντευξη τύπου η Raynair παρουσίασε και το πρόγραμμα του 2016 για την Θεσσαλονίκη, το οποίο θα προσφέρει:

 1 νέο δρομολόγιο προς Μπολόνια: (2 εβδομαδιαία)

17 δρομολόγια σε  σύνολο, συμπεριλαμβάνοντας: Λονδίνο (9 εβδομαδιαία) και το Παρίσι ( 3 εβδομαδιαία) 

102 εβδομαδιαίες πτήσεις

6 εκατομμύρια πελάτες ετησίως

1200 “παράπλευρες θέσεις εργασίας” ετησίως.

Η Ryanair ανακοίνωσε παράλληλα ανάπτυξη στο χειμερινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης  για το 2015, με περισσότερες πτήσεις προς την Αθήνα (6 σε 8 καθημερινές).

    raynair 01   raynair 02