Δυτική Αφρική: 1.013 νεκροί από τον ιό Έμπολα

Τους 1.013 έφτασε πλέον ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, καθώς άλλα 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις

τρεις τελευταίες ημέρες σε τρεις ακόμη χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων θανάτων από τον ιό Έμπολα ήταν στη Λιβερία, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι 17 άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική Σιέρα Λεόνε και έξι στη Γουινέα από όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η επιδημία.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από το θανατηφόρο ιό ανήλθε σε 1.848, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό υγείας.
Πειραματικό φάρμακο κατά του Έμπολα θα σταλεί στη Λιβερία
Στο μεταξύ, το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβερίας σχετικά με την αποστολή δειγμάτων ενός πειραματικού φαρμάκου για τη θεραπεία λιβεριανών γιατρών που έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα ενέκριναν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας στη Μονρόβια, τα πειραματικά φάρμακα θα παραδοθούν στη χώρα της Δυτικής Αφρικής αυτή την εβδομάδα από έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από σχετική έκκληση προς τον πρόεδρο Ομπάμα.
Αλλά και η Μάργκαρετ Τσαν επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει επίσης εγκρίνει την αποστολή επιπλέον δόσεων του πειραματικού φαρμάκου στη Λιβερία για να στηρίξει την αγωγή των προσβεβλημένων γιατρών, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ