Χιλιάδες σημαίες της Παλαιστίνης έξω από το Λευκό Οίκο -Διαμαρτυρία για το μακελειό στη Γάζα

«Τέλος στη βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ» και «Εξω το Ισραήλ από την Παλαιστίνη». Ηταν δύο από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το Λευκό Οίκο, όταν χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία ζητώντας να μπει ένα τέλος στο μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί με τα παιδιά τους στους ώμους και με σημαίες της Παλαιστίνης στα χέρια, ζητούσαν από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν να επιτευχθεί η εκεχειρία. «Είναι η ώρα να έρθει β ειρήνη γιατί αυτό το λουτρό αίματος δεν θα σταματήσει στη Γάζα. Ολη η Μέση Ανατολή θα έχει πρόβλημα αν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις», είπε ένας 70χρονος Παλαιστίνιος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να διακόψουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ και να χρησιμοποιήσουν πιο ισχυρή ρητορική καταδικάζοντας τις ενέργειές του», είπε μία άλλη γυναίκα, κρατώντας ένα μικρό αγόρι στα χέρια της.

Σύμφωνα με το CNN, μία μικρή ομάδα Ορθόδοξων Εβραίων έκανε την ίδια ώρα συγκέντρωση στο σημείο, που οδήγησε σε αντιπαραθέσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 50.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία υπέρ της Παλαιστίνης.

iefimerida.gr