Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1043

Ινδία: Τουλάχιστον 19 παιδιά νεκρά από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο

Τουλάχιστον 19 παιδιά και ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου σκοτώθηκαν όταν αυτό συγκρούστηκε με τρένο στη νότια Ινδία.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 6 έως 16 ετών ενώ η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. 

Το λεωφορείο διέσχισε σιδηροδρομική γραμμή σε αφύλακτη διάβαση στο κρατίδιο Τελανγκάνα, χωρίς να σταματήσει για να ελέγξει αν η διάβαση ήταν ελεύθερη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Indian Railways Σαΐντ Άνιλ Κουμάρ Σαξέντα. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο λεωφορείο επέβαιναν 35 παιδιά, 12 από τα οποία σκοτώθηκαν επί τόπου μαζί με τον οδηγό. Επτά υπέκυψαν στα τραύματά τους σε κοντινό νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν, ενώ αρκετά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι γιατροί λένε ότι αιμορραγούν ακατάσχετα», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί αναφέροντας ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 20 μαζί με τον οδηγό. 

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι το τρένο συγκρούστηκε με το σχολικό λεωφορείο σύροντάς το αρκετές εκατοντάδες μέτρα πάνω από στις ράγες. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε εικόνες, με σχολικές τσάντες και μπουκάλια με νερό να είναι σκορπισμένα στο σημείο του δυστυχήματος. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση παρά τη σήμανση για την επικινδυνότητα του σημείου από το οποίο διέρχεται αμαξοστοιχία.