Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Με βάση το κεντρικό πολιτικό του συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές κέρδισε μιά μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο τον οποίο όπως είπε «έχει μπροστά του και θα είναι σκληρός» και θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη

«διατήρηση της ηγεμονίας και την πολιτική πρωτοβουλία», ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διεμήνυσε στην ΚΟ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια», εκτιμώντας ότι θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις στη χώρα.

Αυτό το μετεκλογικό και πιθανότατα και προεκλογικό καλοκαίρι, είπε ο κ. Τσίπρας, υπάρχουν για την κοινωνία δύο επιλογές: Ή το Φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι διορισμένοι των Καννών και οι εντεταλμένοι των Γερμανών ή το Φθινόπωρο θα υπάρξει νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές, με γνώμονα τη σωτηρία της κοινωνίας και του λαού και αυτό πρέπει να διαπερνά όλη την πολιτική μας δράση.


Το δεύτερο και ιδιαίτερα έντονο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς όσους ασκούν κριτική στην πολιτική του, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στο σύστημα ήταν η διακήρυξή του ότι «είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας για να γίνουμε δήθεν αποδεκτοί από πιο συντηρητικά στρώματα».


Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει την πολιτική συμμαχιών που ακολουθεί, σημειώνοντας: «είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, στο διαφορετικό, στο διαφοροποιημένο, σε ρεύματα και τάσεις που ακόμα μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την ανατροπή, την αλλαγή, την υπόθεση της απελευθέρωσης της χώρας από την παγίδα των μνημονίων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ