Μετανάστες πνίγηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης! (VIDEO)

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός από την επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών στα νότια της Σικελίας.

 

Σε εικόνες της ιταλικής αστυνομίας που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μπορεί κανείς να διακρίνει την λέμβο από την οποία οι μετανάστες, με ανεμόσκαλα, αρχίζουν να ανεβαίνουν στο πετρελαιοφόρο Norient Star. Mετά από λίγο, όμως, δημιουργείται πανικός, η λέμβος ανατρέπεται και οι μετανάστες αρχίζουν να πέφτουν στη θάλασσα.

Αρχικά, οι θάνατοι αυτοί είχαν συνδεθεί με τις κακές συνθήκες του διάπλου της Μεσογείου, από την Λιβύη μέχρι την Κάτω Ιταλία.

Στο μεταξύ, στην Σικελία, ο δήμαρχος της Κατάνης Έντσο Μπιάνκο ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει όλη την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη, λόγω των αδιάκοπων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Μπιάνκο επανέλαβε ότι όλες οι υποδομές της Σικελίας είναι υπερπλήρεις, αναφέροντας, ως παράδειγμα, το σύνολο των κλειστών γυμναστηρίων, ενώ εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αρχίσει να στηρίζει δυναμικότερα την ιταλική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα, οι ιταλικές αποφάσισαν να στέλνουν μέρος των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην Απουλία, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι είναι αδύνατον, στην φάση αυτή, να εξετασθούν, όπως θα έπρεπε, οι χιλιάδες αιτήσεις πολιτικού ασύλου που έχουν υποβληθεί.

Δείτε το βίντεο απ τη σκηνή του ατυχήματος:

Gp10p-v7Nmw">Gp10p-v7Nmw" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="800" height="648">

newsbeast.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.