Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦούρνα Ευρυτανίας: Εκατό οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερέα να μετακομίσουν στο...

Φούρνα Ευρυτανίας: Εκατό οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερέα να μετακομίσουν στο χωριό

Ευήκοα ώτα για την ενίσχυση της επαρχίας βρήκε η αγγελία του ιερέα από το χωριό Φούρνα Ευρυτανίας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, εκατό είναι πρόθυμες να μετακομίσουν εκεί για να αποκτήσει ζωή το χωριό.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο ίδιος ο π. Κωνσταντίνος Ντοτσίκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, συνολικά δέκα οικογένειες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά που απεύθυνε μαζί με εκπαιδευτικούς, είναι πρόθυμες να κάνουν μεγάλο βήμα της αποκέντρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία ξεκίνησε όταν ο ιερέας του χωριού μαζί με εκπαιδευτικούς δημοσίευσαν ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτια ζητώντας από πολύτεκνες οικογένειες να πάνε στο χωριό Φουρνά τονίζοντας ότι τους έχουν εξασφαλίσει στέγη και εργασία.

Μάλιστα μια από τις δέκα οικογένειες είναι του κ. Στέφανου Κωστόπουλου και της κας Βασιλικής Εμμανουήλ που αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην ορεινή Ευρυτανία με τα έξι παιδιά τους. Όπως είπε ο κ. Στέφανος, «προσαρμοστήκαμε εύκολα» καθώς η οικογένειά του έχει σπίτι εκεί, ενώ ο ίδιος θα δουλεύει στην ξυλεία και με συμβάσεις στον Δήμο. Από την πλευρά του ο π. Κωνσταντίνος τόνισε ότι: «για να προχωρήσουμε παραπέρα χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν φτάνουν οι πόροι μας», απευθύνοντας κάλεσμα «για επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η Περιφέρεια κι ο Δήμος μας είπαν ότι είναι δίπλα μας, τώρα είναι σειρά να κάνουν κι άλλοι το βήμα. Είμαστε σίγουροι ότι, ακόμα κι αν δεν γίνει το βήμα από την κεντρική εξουσία, θα υπάρξουν ιδιώτες».

Αναλυτικότερα στην εν λόγω αγγελία αναφέρονται τα εξής:

Στην αγγελία που δημοσιεύτηκε πριν από περίπου ένα μήνα, αναφέρονταν τα εξής:

“Ζητούνται οικογένειες από χωριό της Ευρυτανίας κοντά στο Καρπενήσι. Σε χωριό της Ευρυτανίας αναζητούν μία (ή και περισσότερες ίσως) οικογένειες με παιδιά που να θέλουν να μετακομίσουν στο χωριό και να γράψουν τα παιδάκια τους στα σχολεία.

Το χωριό διαθέτει:

  • νηπιαγωγείο,
  • δημοτικό,
  • γυμνάσιο και
  • λύκειο
  • Απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.

Παρέχεται δωρεάν σπίτι και δουλειά (τουλάχιστον για τον σύζυγο) και εννοείται βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό! Αν γνωρίζετε κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες. Τηλέφωνο 6993702888″.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα