Σε ένα βασικό ερώτημα, μεταξύ πολλών άλλων, επικεντρώνεται η έρευνα των Αρχών και αυτό είναι από πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη που συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η ουσία κεταμίνη ήταν αυτή που βρέθηκε στον οργανισμό του 9χρονου παιδιού και ουσιαστικά “ξεκλείδωσε” τον γρίφο, και οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας.
Πρόκειται για αναισθητική ουσία ταχείας δράσης που βρέθηκε σε υψηλές δόσεις στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας, όπως αποκάλυψαν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Στον οργανισμό της οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μοιάζουν με παραισθησιογόνα, μάλιστα είναι και μία από τις ουσίες που χρησιμοποιείται ως “φάρμακο βιασμού”.
Πώς και από πού προμηθεύθηκε την κεταμίνη
Ενώ ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση ως προς αυτό το ερώτημα, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως η 33χρονη να προμηθεύτηκε αυτή τη φαρμακευτική ουσία από το διαδίκτυο.
Ωστόσο, στο μικροσκόπιο βρίσκεται μια κρίσιμη πληροφορία, την οποία μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης εργάζεται σε φαρμακαποθήκη της Πάτρας. Μάλιστα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δασκαλάκης απολύθηκε σήμερα το πρωί από τη δουλειά του.
“Θα ήθελα να αποφύγω τους συσχετισμούς αλλά μια πληροφορία που έχουμε είναι ότι πατέρας της οικογένειας εργάζεται σε μια φαρμακαποθήκη και αυτό το καταθέτουμε ως στοιχείο που μπορεί να αξιολογηθεί και τίποτα περισσότερο” μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Πάτρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα για την εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1, ένα πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο της Πισπιρίγκου εργαζόταν σε μεγάλη φαρμακαποθήκη της περιοχής και οι αστυνομικοί ερευνούν εάν αυτό το πρόσωπο έχει εμπλοκή με την προμήθεια της κεταμίνης.
“Ένα πρόσωπο από το πολύ, πολύ στενό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, δούλευε στη φαρμακαποθήκη”, τόνισε ο δημοσιογράφος.