Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟξυμένο το στεγαστικό πρόβλημα στην περιφέρεια - Προ των πυλών κυβερνητικές παρεμβάσεις

Οξυμένο το στεγαστικό πρόβλημα στην περιφέρεια – Προ των πυλών κυβερνητικές παρεμβάσεις

Σε σειρά παρεμβάσεων την δυνατότητα προσιτής στέγασης και την αύξηση του αποθέματος διαθέσιμων κατοικιών προχωρά η Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ου οξυμμένου στεγαστικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού από το 2025, οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και περιλαμβάνουν, πλην των οικονομικών ενισχύσεων, και κίνητρα για την αξιοποίηση των κενών σπιτιών. Παράλληλα ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στέγασης στην Ελληνική περιφέρεια, είτε, λόγω της έλλειψης κατοικιών είτε εξαιτίας των πολύ ακριβών ενοικίων.

Για το ζήτημα μίλησαν σε εκπομπή του ERTnews ο πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, o δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, καθώς και βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του Ελληνικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων: “Το πρόβλημα της στέγασης στις Κυκλάδες, όπου υπηρετούν 3.000 εκπαιδευτικοί, είναι φέτος οξύτερο και χειρότερο από ποτέ, οι εκπαιδευτικοί έρχονται με 776 ευρώ πρώτο μισθό, ένας εκπαιδευτικός έπειτα από οχτώ χρόνια υπηρεσίας παίρνει 900-950 ευρώ, κι αυτό μέσα σε συνθήκες συνεχούς ακρίβειας και αύξησης τιμών, αναγκάζεται να αναζητήσει γκαρσονιέρες που ξεκινούν από 450- 500 ευρώ, τα μεγαλύτερα σπίτια με δύο δωμάτια αρχίζουν από 650-700 ευρώ, ενώ τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να φύγουν νωρίτερα από τα σπίτια τους, καθώς η μίσθωση ισχύει για 10 μόνο μήνες, τη χειμερινή σεζόν, καθώς κατά τους θερινούς μήνες χρησιμοποιούνται ως Αirbnb., με το δήμαρχο Ορεστιάδας να αναφέρεται στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον τόπο του, και πιο συγκεκριμένα στα μέτρα ενίσχυσης για τις οικογένειες που θα επιλέξουν να εγκατασταθούν σε Σουφλί, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, λέγοντας πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, χρειάζονται και άλλα, είτε σε επίπεδο επενδύσεων είτε φορολογικών ελαφρύνσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Στρατός Σιμόπουλος, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόνισε ότι η λύση ενός προβλήματος ξεκινάει από την καταγραφή του, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κινείται δυναμικά για να λύσει το πρόβλημα, με τον κ. Γιάννη Δελή, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, να επισημαίνει πως το ζήτημα της στέγης είναι ” ένα τεράστιο πρόβλημα στην εποχή μας που αφορά κυρίως το νέο ζευγάρι, αποτελώντας στην καπιταλιστική κοινωνία ένα “εμπόρευμα” που υπόκειται στις διακυμάνσεις στις οποίες υπόκεινται όλα τα εμπορεύματα γι΄αυτό και είναι περιορισμένες οι λύσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία είναι ανεπαρκή και ως εκ τούτου αναποτελεσματικά, είναι ασπιρίνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας να επανασυσταθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και να γίνει ουσιαστική επιδότηση ενοικίου στα νέα ζευγάρια. Αντίστοιχα ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της NIKHΣ, έκανε λόγο για “μέτρα παρωνυχίδες” και για “ένα νομικό πλαίσιο που βάζει βαθιά τα νύχια του στους ανθρώπους που χρωστάνε και δεν μπορούν με τίποτα να γλυτώσουν τα σπίτια τους”, ζητώντας ” το κράτος να δώσει από τα πλεονάσματα.”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα