Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουμε και μυστικά δροσιάς

Οδήγηση με καύσωνα: Τι πρέπει να προσέχουμε και μυστικά δροσιάς

Μπαίνεις μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορείς να ακουμπήσεις τίποτα ενώ η θερμοκρασία θυμίζει φούρνο. Η οδήγηση με καύσωνα έχει τα μυστικά της και τα αποκαλύπτουμε

Η οδήγηση το καλοκαίρι σε συνθήκες καύσωνα δεν είναι μόνο δυσάρεστη. Υπό συνθήκες είναι και επικίνδυνη. Επειδή όμως συνήθως είναι αναγκαίο να μετακινηθείς (για δουλειά ή διακοπές λίγη σημασία έχει), τότε αυτή η μετακίνηση θα πρέπει να γίνει με προσοχή και ο οδηγός να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί από την αφόρητη ζέστη. Αυτά είναι μερικά μυστικά δροσιάς και ασφαλούς μετακίνησης με καύσωνα.
Χωρίς κλιματισμό δεν γίνεται

Ο καύσωνας καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου -αν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να έχει γίνει καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού, για να μη μυρίζει και για να αποδίδει στο μέγιστο.

Η ιδανική θερμοκρασία είναι (συνήθως) μεταξύ 24 και 27 βαθμούς Κελσίου. Όταν λειτουργεί ο κλιματισμός τα παράθυρα θα πρέπει να είναι κλειστά για να μπορέσει να έχει καλύτερη απόδοση -και να μην επηρεάζεται η αεροδυναμική του οχήματος αλλά και τα αυτιά μας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα