Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΞυλοδαρμός σταθμάρχη: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους...

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ολόκληρο το βίντεο – σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Πέντε ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας αλλά και λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη των δύο ανηλίκων δραστών, ένα νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο έρχεται στο φως.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open προβλήθηκε ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες. Μέχρι τώρα είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους επιβάτες, ο οποίος επέβαινε στον συρμό που εκείνη την ώρα έφευγε.

Σοκ προκαλεί η αγριότητα με την οποία καταφέρονται τα χτυπήματα στον άτυχο άνδρα από τους δύο νεαρούς. Αρχικά οι τρεις τους βγαίνουν από τον συρμό, φαίνονται να λογοφέρουν ενώ ξαφνικά ο ένας από τα δύο αδέρφια του πετά με δύναμη ένα αναψυκτικό που κρατούσε.

Ο σταθμάρχης δείχνει να αντιδρά και να πηγαίνει προς το μέρος τους, ενώ οι δύο ανήλικοι του επιτίθενται, με δύο χτυπήματα τον ρίχνουν κάτω και τον κλοτσάνε με λύσσα, ενώ αυτός είναι αιμόφυρτος.

 

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους, οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε, σύμφωνα με εντολή των δικαστικών αρχών, οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός ο οποίος με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπεράσπιση των δύο αδελφών δηλώνει πως οι ανήλικοι έχουν μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη τους και επιθυμούν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έκαναν. Αναφέρουν, επίσης, οι συνήγοροι πως τα δύο αδέλφια εμμένουν σε όσα φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, στους οποίους απέδωσαν την αντίδραση τους σε έντονη πρόκληση που δέχθηκαν από την πλευρά του θύματος.

Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Τι ισχυρίζονται οι ανήλικοι

“Κατεβάστε τα πόδια σας ρε, έτσι κάνετε στο σπίτι σας; Εμείς του απαντήσαμε: Ναι έτσι κάνουμε. Μετά με χτύπησε και τότε ο μικρός μου αδερφός αντέδρασε και ξεκίνησε ο καυγάς”. Με αυτά τα λόγια και κατηγορώντας τον σταθμάρχη για χειροδικία, φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη του μιλώντας στους αστυνομικούς ο ένας από τους δύο ανήλικους δράστες. “Ήθελαν να παραδοθούν, αλλά δεν πρόλαβαν”, δήλωσε ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Οι αστυνομικοί που είχαν καθαρά τα πρόσωπα τους από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, κατάφεραν να τους εντοπίσουν μέσα από λίστα υπόπτων από τις φωτογραφίες προφίλ του Facebook. Μετά από έρευνα στο σπίτι τους στο Περιστέρι, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη, αφορμή για την επίθεση ήταν η παρατήρηση που έκανε στους δύο ανήλικους, που δεν φορούσαν μάσκα: “Λέω στον ένα “βρε παλικάρι, έτσι κάθεσαι στο σπίτι σου και χωρίς μάσκα και βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα;”. Γυρνάει τότε και μου απαντάει: “εγώ έτσι κάθομαι στο σπίτι μου”. Του είπα κι εγώ “ωραίο σπίτι”. Σηκώθηκε ο μεγαλύτερος και μου είπε: “Τι είπες στον αδελφό μου””, περιέγραψε στον Αντ1 χαρακτηριστικά ο 53χρονος, που από τα χτυπήματα, έχει τρεις ραγισμένους σπονδύλους και κατάγματα στη μύτη και την κάτω γνάθο.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα