Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής - Επιχειρούν εναέρια μέσα - Ήχησε το...

Μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής – Επιχειρούν εναέρια μέσα – Ήχησε το 112

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Βαρνάβα Αττικής με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε μία πυρκαγιά που χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη, λόγω της ταχύτητας των ανέμων και των διάσπαρτων εστιών, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, η φωτιά καίει σπίτια, με τους καπνούς να έχουν φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, πν΄γοντας κυριολεκτικά την Ελληνική πρωτεύουσα ενώ έκρυψαν και τον ήλιο.

Ειδικότερα στην περιοχή χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους, καθώς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες. Απεγνωσμένοι είναι οι κάτοικοι στον Βαρνάβα με τον φόβο μήπως καούν οι περιουσίες τους. Το μέτωπο έχει σπάσει σε 4 σημεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες. Ένας νεφροπαθής μεταφέρεται στο Σισμανόγλειο καθώς εμφάνισε προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού ενώ το ΕΚΑΒ δέχτηκε ακόμα μια κλήση για να παραλάβει έναν άντρα που εμφάνισε προβλήματα. Στην περιοχή έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν, 250 πυροσβέστες με 67 οχήματα, καθώς και 19 εναέρια μέσα με 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα