Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιστροφή 7.500 ευρώ από κέντρο αισθητικής προσώπου και σώματος

Επιστροφή 7.500 ευρώ από κέντρο αισθητικής προσώπου και σώματος

Καταναλωτής, από το Μάρτιο του 2023, έως το Νοέμβριο του 2024, υπέγραψε συμβόλαια, για περιποίηση προσώπου, αδυνάτισμα σώματος και αποτοξίνωση σώματος, με γνωστό κέντρο αισθητικής προσώπου και σώματος.

Τα συμβόλαια κόστιζαν 8.685 ευρώ και πληρώθηκαν, μέσω πιστωτικής κάρτας, ένα μέρος σε 1 δόση, ένα δεύτερο μέρος σε 5 δόσεις και ένα τρίτο μέρος σε 18 δόσεις.

Ο καταναλωτής πραγματοποίησε κάποιες επισκέψεις, στο συγκεκριμένο κέντρο και έλαβε κάποιες υπηρεσίες, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος. Κάποια στιγμή, ενημέρωσε την κόρη του για τα συμβόλαια, που είχε υπογράψει και τον προβληματισμό του, για αυτά. Η κόρη του τον έπεισε να ακυρώσει τα συμβόλαια και να ζητήσει τα χρήματά του πίσω.

Από το Δεκέμβριο του 2023, μέχρι το Μάρτιο του 2024, ο καταναλωτής, μάταια, προσπαθούσε να ακυρώσει τα συμβόλαια και να λάβει τα χρήματα που δικαιούνταν. Λάμβανε αντιφατικές απαντήσεις, απαντήσεις αναβολής ακόμα και άρνησης του δίκαιου και νόμιμου αιτήματός του. Έτσι, στις 21 Μαρτίου 2024, προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών του οποίου έγινε μέλος.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με το κέντρο αισθητικής προσώπου και σώματος και ζήτησε την άμεση ακύρωση των ενεργών συμβάσεων και την επιστροφή των χρημάτων.

Στις 8 Απριλίου 2024, το κέντρο αισθητικής προσώπου και σώματος ενημέρωσε, γραπτώς, το ΚΕ.Π.ΚΑ. ότι ακυρώνει τις ενεργές συμβάσεις και δέχεται την επιστροφή του ποσού των 7.500 ευρώ στον καταναλωτή.

Ακόμη ένα πρόβλημα καταναλωτή επιλύθηκε γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα, χάρη στη μεσολάβηση του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ο συγκεκριμένος καταναλωτής πάλευε περίπου 4 μήνες και όταν προσέφυγε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. έλυσε το πρόβλημά του, μέσα σε 15 μέρες και πήρε τα χρήματά του πίσω. Άλλοι καταναλωτές, δυστυχώς, με παρόμοια προβλήματα, αργούν να έρθουν στο ΚΕ.Π.ΚΑ., ταλαιπωρούνται, εκνευρίζονται, χάνουν χρόνο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι υπάρχει η Υπουργική Απόφαση Ζ1-1262/2007 (ΦΕΚ Β΄ -2122/31.10.2007), η οποία προστατεύει τα δικαιώματά τους, έναντι των μονάδων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων.

Επίσης, προειδοποιούμε μονάδες αδυνατίσματος και γυμναστήρια ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. παρακολουθεί τη συμμόρφωσή τους, με τη νομοθεσία. Έχουμε εντοπίσει κάποιες μονάδες, που χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα, για να αποφύγουν τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, όπως π.χ. αλλαγή μορφής επιχείρησης (ιδιωτικά ιατρεία, που όμως παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής), παραπλανητική πληροφόρηση καταναλωτών για τα δικαιώματά τους, καθυστέρηση αποδοχής ακύρωσης συμβάσεων και επιστροφής χρημάτων κ.λπ. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δε θα διστάσει να τους καταγγείλει, δημόσια.

Kepka.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα