Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιθεώρηση Εργασίας: Μαζικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις – Έγιναν 51.000 έλεγχοι σε ένα...

Επιθεώρηση Εργασίας: Μαζικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις – Έγιναν 51.000 έλεγχοι σε ένα οκτάμηνο

Την πρόβλεψη για ρεκόρ ελέγχων και προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας για το 2024, έκανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Γιώργος Τζιλιβάκης κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής του Ελληνικού κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ακριβέστερα ο κ. Τζιλιβάκης ανέφερε ότι πέρυσι σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ με 73.000 ελέγχους, το οποίο φέτος αναμένεται να καταρριφθεί. Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι μέχρι και τον Αύγουστο η Επιθεώρηση Εργασίας, είχε πραγματοποιήσει 51.000 ελέγχους, διαπιστώθηκαν 11.500 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμα σύμφωνα με τον διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας πλέον οι έλεγχοι είναι πιο στοχευμένοι, καθώς στήνεται ένα σύστημα risk analysis, ενώ εγκαταλείπεται σιγά-σιγά το παραδοσιακό δελτίο ελέγχου και οι έλεγχοι θα γίνονται με τάμπλετ. «Στόχος είναι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, το 90 % των ελέγχων να γίνονται μέσα από το τάμπλετ», είπε
χαρακτηριστικά. Επίσης, γνωστοποίησε ότι η Αρχή είναι σε επικοινωνία με το ΕΜΠ προκειμένου να στηθεί ένα σύστημα που θα είναι εστιασμένο στις καταγγελίες κι εκεί που θα βρεθεί παραβατικότητα.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα