Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΕξελίξεις στην Πάτρα: Ψάχνουν και για συνεργούς στο θάνατο της Μαλένας και...

Εξελίξεις στην Πάτρα: Ψάχνουν και για συνεργούς στο θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας – Ποιοι θα καταθέσουν άμεσα

- Advertisement -

Για υπόθαλψη εγκληματία ή ψυχική συνδρομή στη διάπραξη εγκλήματος θα μπορούσαν να είναι οι κατηγορίες κάποιου ή κάποιας που ήταν παρών ή παρούσα, στους ενδεχόμενους βίαιους θανάτους Μαλένας και κυρίως της Ίριδας, από την Ρούλα Πισπιρίγκου, αν αυτοί στοιχειοθετηθούν από τους ιατροδικαστές και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί-χειριστές της υπόθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Στην περίπτωση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας αποκλείεται η συνέργεια άλλου προσώπου. Και για τις υποθέσεις θανάτων Μαλένας και Ίριδας αν αυτοί αποδειχθούν ότι είναι εγκληματικές ενέργειες, δεν φαίνεται να προκύπτει ‘συν-απόφαση και συν-εκτέλεση’. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδρομής με κάποιον άλλον τρόπο, αλλά και πάλι, δεν έχει προκύψει και θεωρούμε απίθανο να προκύψει και να επιβεβαιωθεί”.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας, έχουν ξεκινήσει και λαμβάνουν τις πρώτες καταθέσεις από ιατροδικαστές, γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”. Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, καθώς και η αδερφή της, όπως και άλλα συγγενικά της πρόσωπα.

Αστυνομικές πηγές είναι σχεδόν βέβαιες ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών, αφήνουν ένα ελάχιστο ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου, αλλά πιστεύουν πως δεν ήξερε κανείς τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

“Η έρευνα ξεκίνησε γιατί είχαμε τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια και αποδείχθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν ανθρωποκτονία. Είναι λογικό και πάρα πολύ πιθανό και οι άλλοι δύο να είναι δολοφονίες, αλλά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα. Αρχικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και από εκεί και πέρα να τεκμηριώσουμε το αποτέλεσμα. Ψάχνουμε αυτό που δεν βρέθηκε εξ αρχής, αν υπάρχει κάτι. Θα εμβαθύνουμε στην έρευνα, θα δούμε αυτή που ήδη έχει γίνει, και αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο”, δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί.

Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμη στην κατοχή τους, τις νέες εκθέσεις των ιατροδικαστών, που επανεξετάζουν τις τότε γνωματεύσεις, υπό το πρίσμα των στοιχείων που προέκυψαν στην δολοφονία της Τζωρτζίνας. Αυτές αναμένεται να καθυστερήσουν, καθώς επανεξετάζονται όλα τα αρχικά ευρήματα από την μακροσκοπική εξέταση όπως επίσης τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γίνεται η εξερεύνηση στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της και στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Θα διερευνηθούν επικοινωνίες, sms, μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media. Ενδιαφέρον θα έχει και η ανάσυρση δεδομένων από τις περιηγήσεις και αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης, που προκάλεσε τον “σταδιακό” και φρικτό θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το ίδιο συμβαίνει και με το tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν πως δεν έχει να προσδώσει κάτι στις έρευνες, καθώς πιστεύουν πως η 33χρονη κατηγορούμενη, “θα το πέταγε, θα το κατέστρεφε, θα αφαιρούσε ενοχοποιητικά στοιχεία και δεν θα το έθαβε μαζί με το παιδί”.

Η έρευνα για την προμήθεια της κεταμίνης δεν είναι τόσο σημαντικό στοιχείο για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, αλλά γίνεται παράλληλα, καθώς ο εντοπισμός της πορείας της τοξικής ουσίας έως τα χέρια της κατηγορουμένης, καταρρίπτει το μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχει στηριχθεί η υπεράσπισή της.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί λειτουργούν ακολουθώντας το modus operandi και την τεχνογνωσία που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Στην περίπτωση της Ίριδας υπάρχει σημαντική δυσκολία, γιατί το παιδί δεν πέθανε σε νοσοκομείο, οπότε θα το αντιμετωπίσουν σαν να εντοπίστηκε “τώρα” νεκρό στην κούνια του, με σημαντικές αντιξοότητες στην έρευνα.

Πηγή: thetoc.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 







Διαβάστε Ακόμα