Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο Αφράτι Εύβοιας - Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο Αφράτι Εύβοιας – Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα

Μεγάλη αναζωπύρωσε σημειώθηκε νωρίτερα στην πυρκαγιά που καίει τις τελευταίες ήμερές στην περιοχή Αφράτι της Εύβοιας, καθώς στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει υπάρξει και αίτημα για την συνδρομή εναέριων μέσων.

Αναλυτικότερα στο σημείο επιχειρούν 200 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 52 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Πρόκειται για ένα μέτωπο στο οποίο την περασμένη Τετάρτη η εικόνα ήταν καλύτερη, με τους πυροσβέστες με σύμμαχο τους τούς ήπιους ανέμους να επιτυγχάνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν την φωτιά και εμφανή βελτίωση εξαιτίας της επέμβασης των εναέριων μέσων.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, πλησιάζοντας τα 4 μποφόρ αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα της μεγάλης αναζωπύρωσης. Παράλληλα σύμφωνα με το evima.gr υπήρξε ανατροπή ενός οχήματος του πυροσβεστικού κλιμάκιο της Χαλκίδας που βρισκόταν στο μέτωπο ανάμεσα στον Πισσώνα και το Αφράτι. Σε αυτό επέβαινε μόνο ο οδηγός, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του. Για τον λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς  και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα