Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει. Εκτός από το φαγητό και τις θερμίδες, μια άλλη παγίδα των ημερών είναι το αλκοόλ, καθώς εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμε.
Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» μίλησε σχετικά η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Θέκλα Γκιώνη, προτείνοντας τρόπους για να μην ξεφύγουμε.
«Το θέμα είναι η ποσότητα και η συχνότητα που καταναλώνουμε αλκοόλ. Η μερίδα του κρασιού είναι περίπου 120 ml. Το ζεστό κρασί με πολλά μπαχαρικά το πίνουμε συνήθως στο χειμώνα, έχει περισσότερα σάκχαρα, και τείνουμε να πίνουμε περισσότερο. Στα σκληρά ποτά, όπως το ουίσκι και η βότκα, η ποσότητα είναι στα 45 ml», εξήγησε η κ. Γκιώνη.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να πιούμε λιγότερο
Να βάζουμε παγάκια στο ποτό μας: Δίνουν όγκο στο ποτό, οπότε πίνουμε μικρότερη ποσότητα.
Να πίνουμε ανθρακούχο νερό: Έχει φανεί ότι αν το πιούμε μετά το ποτό, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να μην πιούμε δεύτερο ποτό. Επίσης, κρατά ενυδατωμένο τον οργανισμό, άρα μειώνει τις πιθανότητες να μεθύσουμε.
Να επιλέγουμε ένα σπιτικό κοκτέιλ: Σόδα, φυσικός χυμός λεμονιού, τζίντζερ, φυλλαράκια δυόσμου, υγρή στέβια, παγάκια.