Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑγριάνη Έβρου: Θα απέχουν από τις εκλογές γιατί δεν έχουν Ιντερνετ

Αγριάνη Έβρου: Θα απέχουν από τις εκλογές γιατί δεν έχουν Ιντερνετ

Την απόφαση να απέχουν από τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, έλαβαν οι 530 κάτοικοι της ακριτικής Αγριάνης Έβρου. Το μειονοτικό χωριό, το οποίο απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, βρίσκεται σε… τεχνολογική απομόνωση, γεγονός που έχει εξοργίσει τους κατοίκους του.

«Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με τα καλά που παρέχει στην κοινωνία η τεχνολογία. Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι ένα ατελείωτο ψυχολογικό θρίλερ», λέει στον «Ε.Τ.» ο 38χρονος πρόεδρος του χωριού, Αλή Σαλή Ογλού. Οπως καταγγέλλει, ενώ τα τριγύρω χωριά έχουν αναβαθμίσει την ταχύτητα του Διαδικτύου, η Αγριάνη παραμένει σε ρυθμούς… χελώνας με ταχύτητα 1,6 Mbps! Ταυτόχρονα, μόνο μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας παρέχει ικανοποιητικό σήμα και 4G, ενώ όσοι επιλέγουν τις υπόλοιπες δύο αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν σε… ταράτσες για να μιλήσουν.

Την απόφαση να απέχουν από τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, έλαβαν οι 530 κάτοικοι της ακριτικής Αγριάνης Εβρου. Το μειονοτικό χωριό, το οποίο απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, βρίσκεται σε… τεχνολογική απομόνωση, γεγονός που έχει εξοργίσει τους κατοίκους του. «Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με τα καλά που παρέχει στην κοινωνία η τεχνολογία. Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι ένα ατελείωτο ψυχολογικό θρίλερ», λέει στον «Ε.Τ.» ο 38χρονος πρόεδρος του χωριού, Αλή Σαλή Ογλού.
Οπως καταγγέλλει, ενώ τα τριγύρω χωριά έχουν αναβαθμίσει την ταχύτητα του Διαδικτύου, η Αγριάνη παραμένει σε ρυθμούς… χελώνας με ταχύτητα 1,6 Mbps! Ταυτόχρονα, μόνο μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας παρέχει ικανοποιητικό σήμα και 4G, ενώ όσοι επιλέγουν τις υπόλοιπες δύο αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν σε… ταράτσες για να μιλήσουν.

Οι οπτικές ίνες…

«Είμαστε χωριό που έχει μεγάλο αριθμό νέων. Αλλά αισθάνονται ότι δεν ζουν όταν δεν έχουν σήμα στο κινητό τους ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Internet. Διότι με ταχύτητα 1,6 Mbps δεν μπορείς να πληρώσεις online λογαριασμούς, ούτε να μπεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε να τσεκάρεις τα ηλεκτρονικά μηνύματά σου», πρόσθεσε ο Αλή Σαλή Ογλού. Υπογράμμισε ότι πριν από μερικά χρόνια άρχισε η τοποθέτηση οπτικών ινών στην περιοχή, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτητα του Internet. «Μόνο που αναβαθμίστηκαν όλα τα διπλανά χωριά εκτός από την… Αγριάνη! Μάνδρα, Σουφλί, Γιαννούλη, Σιδηρώ μπήκαν στην εποχή των υψηλών ταχυτήτων και εμείς παραμένουμε στη σύνδεση που έχουμε με το γειτονικό Πρωτοκκλήσι. Από εκεί τραβάμε Internet σε ταχύτητα 25 Mbps αλλά επειδή πρέπει να διασχίσει 4,5 χιλιόμετρα σε καλώδια χαλκού βυθισμένα ακόμη και σε σωλήνες… αποχέτευσης, η ταχύτητα κατρακυλάει στο 1,6 Mbps όταν φτάνει στο χωριό μας», ξεκαθάρισε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα