Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΒραζιλία: Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν εναντίον του νόμου που απαγορεύει την άμβλωση -...

Βραζιλία: Χιλιάδες γυναίκες διαδηλώνουν εναντίον του νόμου που απαγορεύει την άμβλωση – «Ο βιαστής δεν είναι πατέρας»

- Advertisement -

Χιλιάδες Βραζιλιάνες βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον σχεδίου νόμου που προωθείται στο συντηρητικό Κογκρέσο της χώρας και εάν εγκριθεί θα εξισώσει τις αμβλώσεις μετά την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης με ανθρωποκτονία και θα θεσπίσει ποινές από 6 και 20 χρόνια κάθειρξης.

Με πανό και πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου νόμου, πλήθος γυναικών και ανδρών έκανε πορεία στην κεντρική λεωφόρο Παουλίστα στο Σαν Πάουλου, καταγγέλλοντας την πρόταση να επιβληθούν τα πιο οπισθοδρομικά και κατασταλτικά μέτρα ως προς τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών εδώ και δεκαετίες.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους κορίτσια, αγόρια, συνταξιούχοι, φώναζαν συνθήματα όπως «κανένα παιδί δεν μπορεί να γίνεται μητέρα, ο βιαστής δεν είναι πατέρας».

Σήμερα, η άμβλωση είναι νόμιμη στη Βραζιλία μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, δυσπλασίας του νεογνού ή κινδύνου για τη ζωή της μέλλουσας μητέρας.

Αν το κείμενο που προωθούν ευαγγελικοί βουλευτές γίνει νόμος του κράτους, οι αμβλώσεις θυμάτων βιασμών θα θεωρούνται ανθρωποκτονία μετά την 22η εβδομάδα της κύησης.

cnn.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα