Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Βομβαρδισμένο» τοπίο το Πήλιο

«Βομβαρδισμένο» τοπίο το Πήλιο

Αποκαρδιωτική είναι η «επόμενη ημέρα» στο Πήλιο, αντικρίζοντας κανείς ό,τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel. Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, τα χωριά είναι εντελώς αποκλεισμένα από κάθε πρόσβαση προς τον Βόλο, ενώ έχει καταστραφεί και το αγροτικό οδικό δίκτυο που τα συνέδεε. Προβλήματα παρουσιάζουν όλες οι κρίσιμες υποδομές και το δίκτυο υδροδότησης.

Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ οδηγός τρακτέρ: «Γενικά όλο το δίκτυο είναι σε πολλά σημεία χαλασμένο… τα χωριά Ανήλιο, Άγιος Δημήτριος, Κισσός έχουν μόνο αυτόν τον δρόμο… ο άλλος προς Βόλο είναι κλειστός».

Το ορεινό δίκτυο Πηλίου, είναι σαν να έχει βομβαρδιστεί και η αποκατάστασή του θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Χειριστές μηχανημάτων έργου, έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των δρόμων που κατέρρευσαν από τους χειμάρρους.

Ο δρόμος προς Ζαγορά είχε κλείσει για 6 μέρες αφού τεράστιοι βράχοι έφραζαν την πρόσβαση προς το χωριό. Ο στρατός εξακολουθεί να εγκαθιστά πτυσσόμενες γέφυρες, όπως αυτή που τοποθέτησε στα Καλά Νερά, προκειμένου να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της οδικής σύνδεσης των χωριών της περιοχής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα