Με τρεις αθλητές μεγαλύτερης κατηγορίας έκανε σπάρινγκ ο Βασίλης Τόπαλος, ο οποίος κατέρρευσε σε τουαλέτες γυμναστηρίου και έχασε τη ζωή του δύο εβδομάδες αργότερα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσαν τρεις «αντίπαλοί» του οι οποίοι ήταν εκείνη την ημέρα στο γυμναστήριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις ήταν μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και κατηγορίας από τον 16χρονο, δηλαδή ζύγιζαν 6-7 κιλά περισσότερα από αυτόν.
Αυτό σημαίνει ότι τυχόν χτυπήματα θα ήταν πιο βαριά λόγω τόσο της μυϊκής δύναμης των αντιπάλων του, αλλά και του βάρους που είχαν, καθώς θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή που είχε συνηθίσει ο πρωταθλητής Ευρώπης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο ανήλικος έφερε βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα που μένει να διασαφηνιστεί αν προέκυψε από την πτώση του μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, ή από τα χτυπήματα του αντιπάλου του στον αγώνα σπάρινγκ.
Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: «Δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα»
Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα». «Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού. Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει. Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».
«Έχουμε μια τραυματική κάκωση, έχουμε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Δεν έχει σημασία ότι είναι στη μια πλευρά η βλάβη, μια τέτοια βλάβη συνήθως στη μία πλευρά συμβαίνει. Γι’αυτό ο προπονητής είπε ότι μετά από ένα νοκ άουτ πάντα πρέπει να γίνονται εξετάσεις μαγνητικές αξονικές για να αποκλειστούν τυχόν εγκεφαλικές κακώσεις ή αιμορραγίες εντός του κρανίου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μόνιμη αναπηρία για τον αθλητή. Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτύπηματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση για τυχόν αιιοπαθολογία, δηλαδή ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.
Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter