Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤην Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass

Για την ακρίβεια, τα αναδρομικά των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις εκλογές που έρχονται μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα» ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ αποκάλυψε και πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό, βρισκόμαστε σε κατάσταση απομείωσής τους και η Ελλάδα είναι κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε εισαγωγικά, σημειώνοντας ότι, η χώρα μας «ακολουθεί τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μοντέλα, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται».

«Έχουν γίνει παρεμβάσεις, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις, τα μέτρα γενικού χαρακτήρα που κατατείνουν σε μείωση της φορολογίας», είπε για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ κάνοντας κι έναν οικονομικό υπολογισμό σημείωσε πως, «η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να υποστεί τον τρόμο της τελευταίας δεκαετίας και από την άλλη, είναι σε θέση να παράγει πλούτο. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια ενίσχυσης της κοινωνίας στις δύο τελευταίες κρίσης: την υγειονομική και την ενεργειακή. Παρατάυτα, δεν κινδύνευσε η οικονομία της».

Κληθείς να σχολιάσει παράδειγμα συνταξιούχου που έμεινε έξω από τις μέχρι τώρα παροχές, είπε ότι, «θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών. Για τα αναδρομικά έχουν ήδη υπάρξει ανακοινώσεις, έχουν αυξηθεί οι συντάξεις κι όσοι δεν θα δουν αύξηση, θα δουν την εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ», συμπληρώνοντας πως, «υπάρχει η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Ο Υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι, «την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass και θα έχουμε μια εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης».

Όσο αφορά στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περικοπή της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση, είπε ότι, «δεν μπορούμε να κόψουμε κάτι που δεν υφίσταται», επισημαίνοντας πως, «είναι κάτι που αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται στο τραπέζι, αλλά όλα επαναξιολογούνται».

Και σχολίασε ως «ιλαρή» την τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κατακρεούργηση της μεσαίας τάξης».

Όσο αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων, είπε πως «τα αναδρομικά θα δοθούν, υπάρχουν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις. Είναι η παρούσα κυβέρνηση που αποφάσισε να δοθούν όλα τα αναδρομικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα