Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι αποκαλύπτει ο τρόπος που γράφεις για την προσωπικότητά σου

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που γράφεις για την προσωπικότητά σου

.

******

 

 

 

 

 

Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εξακρίβωση μιας πλαστής υπογραφής για παράδειγμα. Οι γραφολόγοι ελέγχουν επίσης αν ένα αυτόγραφο σημείωμα είναι αυθεντικό, ή όχι.

Ορισμένοι αναλυτές χειρογράφων μελετούν, επίσης, τον τρόπο γραφής για τον προσδιορισμό ορισμένων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του γράφοντος.

Σύμφωνα με γραφολόγους σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν ελάχιστα συμπεράσματα που ΔΕΝ μπορούν να εξάγουν από τον τρόπο γραφής ενός ατόμου! Από ζητήματα φυσιολογίας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, μέχρι χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, όπως η κυριαρχία, η επιθετικότητα και η σχιζοφρένεια, ένας γραφολόγος μπορεί να “διαγνώσει” τα πάντα από ένα σας χειρόγραφο και μόνο!

Ανάλυση γραφής και κουίζ προσωπικότητας
Τα πάντα, από το μέγεθος των γραμμάτων σας και το πόσο κοντά είναι η μία λέξη στην άλλη, μέχρι το σχήμα των γραμμάτων και η πίεση επάνω στο χαρτί μπορούν να αποκαλύψουν περίπλοκες λεπτομέρειες της προσωπικότητάς σας.

Κάντε ΕΔΩ ένα σύντομο κουίζ (στα αγγλικά) για το τι δείχνει ο τρόπος που γράφετε

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας
Μέγεθος γραμμάτων
Σε γενικές γραμμές, το μέγεθος των γραμμάτων μπορεί να αποκαλύψει αν το άτομο είναι συνεσταλμένο ή εξωστρεφές. Σε ένα κλασικό χαρτί με διαγράμμιση, αν γράφετε με μικρά γράμματα που δεν φτάνουν στην κορυφή της γραμμής, είναι πιθανό να είστε άτολμη και εσωστρεφής προσωπικότητα. Αν γράφετε με μεγάλα γράμματα που πηγαίνουν πέρα από την κορυφή της γραμμής, ισχύει το αντίθετο: είστε εξωστρεφές άτομο με αυτοπεποίθηση και αναζητάτε την προσοχή των άλλων.

Απόσταση μεταξύ των λέξεων
Μελέτες δείχνουν ότι εκείνοι που αφήνουν μεγάλα κενά μεταξύ των λέξεων είναι άτομα με έντονο το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, ενώ εκείνοι που επιλέγουν να γράφουν με μικρά διαστήματα μεταξύ των λέξεων είναι άτομα που θέλουν πάντα τη συντροφιά άλλων και δεν θέλουν να μένουν μόνοι.

Προσεκτικός τονισμός
Αυτό είναι κάτι που ισχύει περισσότερο στην αγγλική, λατινική, γαλλική και σε άλλες γραφές, όπου οι τόνοι μπαίνουν προαιρετικά ή υπάρχουν διάφοροι τονισμοί στον γραπτό λόγο. Ο τρόπος πάντως που ένα άτομο βάζει τόνους, ή όχι, λέει πολλά για την προσωπικότητά του. Εκείνοι που βάζουν το σημάδι (την τελεία) του τόνου πολύ ψηλά είναι άτομα με αυξημένη φαντασία και εκείνοι που το βάζουν προς τα αριστερά του αντίστοιχου φωνήεντος τείνουν να είναι αναβλητικά άτομα. Αν το χειρόγραφό σας παρουσιάζει έναν κύκλο αντί για μια τελεία, τότε υποτίθεται ότι έχετε μια παιδική ποιότητα στον χαρακτήρα σας, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν μια παύλα, λέγεται ότι είναι πολύ επικριτικοί απέναντι στους άλλους. Τέλος, μόνο οι πολύ οργανωμένοι και εμφατικοί άνθρωποι τοποθετούν την τελεία σταθερά πάνω από το i κατά το γράψιμο με το χέρι.

Το πώς γράφετε το “τ”
Το μήκος της οριζόντιας γραμμής στο “τ” αποκαλύπτει περαιτέρω χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου. Η μακριά γραμμή υποτίθεται ότι προσδιορίζει ένα ενθουσιώδες άτομο, ενώ η κοντή γραμμή κάποιον που είναι λίγο “τεμπέλης”.

Η πίεση επάνω στο χαρτί
Εκείνοι που ασκούν μεγάλη πίεση, όταν χρησιμοποιούν ένα στυλό ή μολύβι στο χαρτί, είναι άτομα συγκεντρωμένα/αποφασισμένα σε ένα στόχο. Η πολύ μεγάλη πίεση λέγεται ότι αποκαλύπτει νευρικότητα. Η ελαφρά πίεση υποδηλώνει ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

Η υπογραφή σας
Τι δείχνει η υπογραφή σας για εσάς; Οι δυσανάγνωστες υπογραφές (αυτές που μοιάζουν με μια μουτζούρα, ή με μια “σκουληκογραμμή”) αποκαλύπτουν κάποιον που επιδιώκει την ιδιωτικότητα και είναι κλειστός χαρακτήρας. Μια πιο ευανάγνωστη υπογραφή δείχνει αυτοπεποίθηση.

Γενικά
Είναι δύσκολο να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα από τον τρόπο γραφής, αφού πολύ συχνά θα πιάσετε τον εαυτό σας να αλλάζει στυλ γραφής από καιρό σε καιρό. Αυτό συνήθως είναι συνάρτηση της ψυχικής μας διάθεση, ή των διαφορετικών υλικών γραφής.

Πηγή: iatropedia.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα