Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν κάνναβη σε διαμέρισμα - εντόπισαν ειδική «κρύπτη»

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν κάνναβη σε διαμέρισμα – εντόπισαν ειδική «κρύπτη»

- Advertisement -

Με μια άψογα εκτελεσμένη επιχείρηση που οργανώθηκε μετά την αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 32, 39 και 42 χρόνων που καλλιεργούσαν και διακινούσαν υδροπονική κάνναβη, ενώ διατηρούσαν και οπλοστάσιο.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε το Σάββατο ο 39χρονος κοντά στο διαμέρισμά του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, την στιγμή που παρέδιδε στον 32χρονο έναν σάκο ο οποίος περιείχε δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 400 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του 32χρονου κατασχέθηκε και μια ζυγαριά ακριβείας. Την ίδια στιγμή, συνελήφθη και ο 42χρονος την στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμα του 39χρονου και διαπιστώθηκε ότι ήταν καταζητούμενος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για ληστεία.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του 39χρονου, εντοπίστηκε μια κρύπτη με δυο δωμάτια, τα οποία είχαν απομονωθεί με μια αυτοσχέδια κατασκευή που έμοιαζε με τοίχο. Σε αυτά, είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με λαμπτήρες φωτός και θερμότητας, ανεμιστήρα και εξαερισμό που εξασφάλιζαν τις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, φωτισμού και θερμότητας για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και την αποξήρανση των ποσοτήτων της παραγωγής.

Εκεί, καλλιεργούσε με τη μέθοδο της υδροπονίας 35 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,60 μέτρου και άλλα έξι δενδρύλλια ύψους 35 εκατοστών μέσα σε γλάστρες με χώμα. Στο ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα κιλό και 628 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 28 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου “σοκολάτας”, τέσσερα κιλά και 664 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, πέντε κιλά και 843 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 85 κλώνοι από χασισόδεντρα, 63 γλάστρες με φυτεμένο σπόρο κάνναβης, σπόροι κάνναβης βάρους 129 γραμμαρίων, ένας μηχανισμός για την απόσταξη χασισέλαιου, ένας συλλέκτης γύρης κάνναβης και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελείτο από δυο πιστόλια και δυο περίστροφα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τρεις ξιφολόγχες, τρία σπαθιά και 167 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία κινητά τηλέφωνα και 220 ευρώ.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 42χρονος φυγόποινος θα οδηγηθεί στις φυλακές καθώς η καταδίκη του είναι τελεσίδικη.

prototnema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα