Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤα 4 πιο ανιδιοτελή ζώδια: Βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό...

Τα 4 πιο ανιδιοτελή ζώδια: Βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους

Αν και πολλοί διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο ανιδιοτελείς από άλλους, όπως η ανατροφή κάποιου, το ζώδιο ενός ατόμου μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο.

Αυτό που τελικά κάνει ένα ζώδιο περισσότερο ή λιγότερο ανιδιοτελές από τα άλλα, οφείλεται στο υποκείμενο κίνητρο αυτού του ζωδίου. Είναι το «γιατί» πίσω από κάθε ζήτημα, παρά το «πώς». Για παράδειγμα, αν έχεις τελικά κίνητρο να δημιουργήσεις ισορροπία σε όλες τις καταστάσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θυσιάσεις τις δικές σου ανάγκες για να κατευνάσεις τα πνεύματα. Ταυτόχρονα, αν σε οδηγεί ο ανταγωνισμός, είναι πιο πιθανό να συμπεριφέρεσαι εγωιστικά, επειδή δίνεις προτεραιότητα στους ατομικούς σου στόχους σε σχέση με το καλό της ομάδας. Έχοντας αυτό κατά νου, τα ανιδιοτελή ζώδια έχουν φυσικά κίνητρα να βοηθήσουν τους άλλους με κάποιο τρόπο.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο ανιδιοτελή ζώδια του ζωδιακού κύκλου;

Καρκίνος
Ο Καρκίνος κερδίζει μια θέση ανάμεσα στα πιο ανιδιοτελή ζώδια, καθώς είναι από τη φύση τους φροντιστές. Είναι οι «μαμάδες» του ζωδιακού κύκλου και έτσι έχουν μια πολύ ανιδιοτελή ποιότητα. Ανοίγουν πάντα το σπίτι τους σε οποιονδήποτε χρειάζεται έναν ασφαλή χώρο και θα εγκαταλείψουν τα πάντα μόνο και μόνο για να βοηθήσουν ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει ανάγκη. Τείνουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά τους. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να νοιάζονται, είναι σημαντικό να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να δουν αν αυτό που κάνουν είναι πραγματικά χρήσιμο. Πρέπει να μάθουν πότε πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δώσουν στους φίλους τους χώρο να καταλάβουν τα πράγματα μόνοι τους.

Ζυγός
Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συνεργασίας. Εξαιτίας αυτού, τείνουν να φροντίζουν τους γύρω τους πριν σκεφτούν τον εαυτό τους. Οι Ζυγοί εκτιμούν την αρμονία στις σχέσεις τους, επομένως είναι σύνηθες να θυσιάζουν τις δικές τους ανάγκες για να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους. Είναι πολύ ευγενικοί και στοργικοί. Πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μπορούν να τους εκμεταλλευτούν. Είναι σημαντικό για τους Ζυγούς να μάθουν πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ρίξουν τα πράγματα εκτός ισορροπίας για λίγο. Είναι ζώδια του αέρα, επομένως έχουν τη φυσική ικανότητα να μιλάνε για προβλήματα. Αν δεν φοβούνται να κρατήσουν ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας, μπορούν να έχουν την ισορροπία που λαχταρούν στις σχέσεις τους.

Παρθένος
Ο Παρθένος κερδίζει μια θέση ανάμεσα στα πιο ανιδιοτελή ζώδια, καθώς είναι ανιδιοτελής από τη φύση του. Οι Παρθένοι οδηγούνται από την ανάγκη τους να βοηθήσουν τους άλλους. Δεν τους πειράζει να βοηθούν στις δουλειές και είναι γρήγοροι στο να προσφέρουν συμβουλές για οτιδήποτε. Αν και είναι τελειομανείς, τελικά προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Αντλούν πραγματική ευχαρίστηση προσφέροντας τις υπηρεσίες. Αλλά είναι σημαντικό, να μάθουν πότε να προσφέρουν βοήθεια και πότε να κάνουν ένα βήμα πίσω. Έχουν την τάση να μπαίνουν σε μπελάδες, όταν οι «συμβουλές» που δίνονται από αγάπη, ακούγονται περισσότερο ως κριτική.

Ιχθύες
Οι ευαίσθητοι και γεμάτοι ενσυναίσθηση Ιχθύες, είναι ένα από τα πιο ανιδιοτελή ζώδια του ζωδιακού κύκλου, επειδή έχουν κίνητρο να αισθάνονται και να κατανοούν τους γύρω τους. Βλέπουν το καλύτερο σε όλους. Ακόμα κι αν ο σύντροφός τους ή ένας φίλος τους δείξει κακή συμπεριφορά, οι Ιχθύες θα κοιτάξουν πέρα από αυτό και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι τους έκανε να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο και πώς μπορούν να φτιάξουν τα πράγματα. Αυτές οι ιδιότητες, τους κάνουν εξαιρετικά ανιδιοτελείς, αλλά συχνά μπορεί να νιώθουν ότι είναι οσιομάρτυρες ή/και οι ήρωες που θυσιάζονται. Είναι σημαντικό, να μάθουν ότι δεν μπορούν να σώσουν τους πάντες, διαφορετικά μπορεί να εμπλακούν στα προβλήματα κάποιου άλλου. Ο καθορισμός ορίων και η τήρησή τους, θα τους βοηθήσει να έχουν πιο υγιείς σχέσεις.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα