Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτον εισαγγελέα η υπόθεση με το beach bar και τον σερβιτόρο «κολυμβητή»...

Στον εισαγγελέα η υπόθεση με το beach bar και τον σερβιτόρο «κολυμβητή» στη Ρόδο

Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμένεται να κατατεθούν σήμερα Δευτέρα (3.7.2023) τα στοιχεία σχετικά με το περιστατικό στο νησί, όπου σερβιτόρος σχεδόν κολυμπάει για να εξυπηρετήσει πελάτες που κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω σε θαλάσσια πλατφόρμα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το Λιμενικό διαπίστωσε ότι πρόκειται για παράνομη πλατφόρμα. Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου Αθ. Σταμούλης μίλησε στον ΣΚΑΙ για το περιστατικό με τον σερβιτόρο λέγοντας πως μέχρι τώρα δεν είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, αφήνοντας αιχμές για απειλές και εκφοβισμούς. «Οι έλεγχοι θα γίνουν συνοδεία εισαγγελέα και λιμενικού» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν έχουν πρόβλημα τόσο με τον εργοδότη όσο και με τις συνθήκες εργασίας, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας πως όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα: «Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί.

Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε”».

Πρόστιμα για τις θαλάσσιες πλατφόρμες

Το Λιμενικό Σώμα, μετά από έλεγχο, επέβαλλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με αφορμή τις ξύλινες πλατφόρμες πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί ξαπλώστρες για τους πελάτες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Είχαν σχηματιστεί δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων με το δεύτερο να διπλασιάζεται σε ύψος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα