Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτις 25 Ιουνίου η δίκη πρώην αντιδημάρχου για εμπρησμούς στην πυρκαγιά στα...

Στις 25 Ιουνίου η δίκη πρώην αντιδημάρχου για εμπρησμούς στην πυρκαγιά στα Βίλια το 2021

- Advertisement -

Πρώην αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μάνδρας κατηγορείται για δυο εμπρησμούς σε βαθμό κακουργήματος, τον Αύγουστο 2021 στα Βίλια. Δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών στις 25/6. Κάτοικοι και φορείς παρίστανται ως υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον του.

Υπενθυμίζεται από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας «ότι οι εμπρησμοί της 16/08 και 23/08 του 2021 στα Βίλια Αττικής, ύστερα από τις συντονισμένες και ενδελεχείς έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν και ανακαλύφθηκε το πρόσωπο του δράστη, ο οποίος ύστερα από τη νόμιμη διαδικασία της ανάκρισης παραπέμφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο κατηγορούμενος τυγχάνει γνωστός στην τοπική κοινωνία καθότι έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και εξακολουθεί να αναμειγνύεται στα τοπικά ζητήματα. Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής αγνοεί ότι έχει καταδειχθεί ως υπαίτιος των δύο πολύ σοβαρών εμπρησμών, γεγονός το οποίο προκαλεί ερωτηματικά. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει κατόπιν διακοπής στις 25-6-2024 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης: «Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60