Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαSOS για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια: 8 λεπτά αρκούν για να γίνει...

SOS για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια: 8 λεπτά αρκούν για να γίνει διασπορά του ιού

Το κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού μέσα σε λίγα λεπτά σε ένα διαμέρισμα, υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, προειδοποίησε ότι οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και έκανε έκκληση για τήρηση όλων των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης εν μέσω των γιορτών, με την επιλογή μιας «κοινωνικής φούσκας»: δηλαδή μιας μικρής, σταθερής ομάδας συγγενών και φίλων για συναναστροφή.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις, ιδιαίτερα σε κλειστούς και ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους όπως είναι τα σπίτια αποτελούν ευκαιρία υπερμετάδοσης ακόμα και σε ένα μόλις βράδυ», τόνισε η Δρ. Παπαευαγγέλου.

« Αν ένας από τους καλεσμένους σας είναι ασυμπτωματικός φορέας, τότε πολύ εύκολα η λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί σε όλους.» Όπως είπε η καθηγήτρια, έχει υπολογιστεί με μαθητική ακρίβεια πως υπάρχει κίνδυνος ακόμα και με λίγους ανθρώπους σε κλειστό χώρο. Αν, για παράδειγμα, 20 άτομα συναναστραφούν σε ένα διαμέρισμα 150 τ.μ για περισσότερες από τέσσερις ώρες, ακόμα και αν όλοι φορούν μάσκα συνεχώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Αν μάλιστα κανείς από τους καλεσμένους δεν φορά μάσκα, αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει διασπορά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα