Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣκληρές οι περιγραφές του 15χρονου για την σεξουαλική κακοποιησή του

Σκληρές οι περιγραφές του 15χρονου για την σεξουαλική κακοποιησή του

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του 15χρονου μαθητή από το Ίλιον για τα όσα ζούσε στα χέρια των οκτώ συμμαθητών του. Τον κακοποιούσαν σεξουαλικά χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και ένα αντικείμενο, ενώ συχνά τον ξυλοκοπούσαν, άλλοτε με μπουνιές, άλλοτε με κλωτσιές.

Η κατάθεση του στους αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων, σόκαρε όλους όσοι συμμετέχουν στην έρευνα αυτής της υπόθεσης. Μια «άγουρη» συμμορία 15χρονων κακοποιούσε σεξουαλικά τον συμμαθητή τους, για να κάνουν το κέφι τους, ίσως και για άλλους λόγους, όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ίδιος ο ανήλικος.

Όλες οι επιθέσεις πραγματοποιούνται σε ένα παλιό σπίτι στην περιοχή του Ίλιον. Από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Νοέμβριο ο 15χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως ζούσε ένα μαρτύριο δίχως τέλος. Μάλιστα, ο ίδιος είχε στην κατοχή του ένα εκ των βίντεο που είχε τραβήξει η ομάδα των κατηγορούμενων να τον κακοποιούν, το οποίο ελήφθη στις 19 Νοεμβρίου. Έκτοτε, όπως υποστήριξε ο ανήλικος, κατάφερε να ξεκόψει από την παρέα των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νεαρός μαθητής αναφερόμενος στο βίντεο που ο ίδιος έχει στην κατοχή του, περιγράφει τα τρία άτομα που εμφανίζονται σε αυτό. Ο ένας, Αλβανικής καταγωγής, του είχε πιάσει τα χέρια και τα κρατούσε πάνω στο κεφάλι του, ώστε να μην μπορεί να φύγει. Ένας εκ των κατηγορουμένων, είναι αυτός που τον κακοποιεί με ένα σκουπόξυλο και ένας ακόμη, και οι δυο τους Ελληνικής καταγωγής, του κρατά τα πόδια. Ένα ακόμη αγόρι, το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα, είναι ο άνθρωπος που τραβούσε το οπτικό υλικό.

Στην κατάθεση του, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο άτυχος μαθητής, δίνει πλήρη περιγραφή των ρούχων που φορούσαν οι κατηγορούμενοι την ημέρα που έγινε η καταγραφή του βίντεο, ενώ δίνει ακριβείς περιγραφές για τους δράστες.
Στην περιγραφή του, ο 15χρονος αποκαλύπτει πως έξι ή επτά φορές έχει πέσει θύμα κακοποίησης, εκ των οποίων σε τρεις-τέσσερις χρησιμοποιήθηκε ένα αντικείμενο. Οι περιγραφές του παιδιού για την κακοποίησή του είναι λεπτομερείς και σκληρές. Αυτό που προκύπτει από τα όσα κατήγγειλε στις αρχές ο 15χρονος είναι πως γνώριζε από την δευτέρα προς τρίτη γυμνασίου τα παιδιά που σήμερα κατηγορούνται για την φρικτή υπόθεση. Στην αρχή βέβαια, έκαναν παρέα και πλάκες. Και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συνέβη μια φορά και έπειτα, οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 15χρονος υποστήριξε πως τελευταία φορά που κακοποιήθηκε ήταν στις 19 Δεκεμβρίου.

Σταμάτησε ο ίδιος, όπως ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να κάνει παρέα με τα συγκεκριμένα παιδιά, σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό το μαρτύριο που ζούσε. Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο 15χρονος επισήμανε πως συνέχεια τους ζητούσε να σταματήσουν, να μην επιχειρήσουν πάλι να τον κακοποιήσουν. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση του πως υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες του έβαζαν ένα μαξιλάρι στο κεφάλι για να μην ακούγονται οι φωνές του. Το σπίτι μάλιστα ενός εκ των κατηγορουμένων, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σπίτι όπου υπέφερε στα χέρια των κατηγορουμένων ο 15χρονος.

Για τους αστυνομικούς είναι δεδομένο πως ο μαθητής έχει πάει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο παλιό σπίτι, αφού περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τους χώρους, τα αντικείμενα, ακόμη και τα χρώματα των μαξιλαριών και των σεντονιών. Παρά τις φωνές του 15χρονου, οι κατηγορούμενοι φέρονται να σταματούσαν μόνο όταν το επέλεγαν οι ίδιοι. Και δεν είναι μόνο η σεξουαλική κακοποίηση, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο μαθητής, αλλά υπήρξαν αρκετές φορές που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Όπως φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ο 15χρονος όταν πλέον το έμαθαν οι γονείς του και άρχισαν να τον ρωτούν για το τι ακριβώς είχε συμβεί, ο ίδιος φαίνεται πως αισθανόταν άβολα. Μάλιστα αρκετά βράδια δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τον πόνο, από τον φόβο, ενώ όπως φέρεται να δήλωσε, άλλαξε σημαντικά η συμπεριφορά του αφού άρχισε να αγχώνεται, να φοβάται αλλά και να θυμώνει με τον εαυτό του που δεν είχε καταφέρει εως εκείνη την στιγμή να αντιμετωπίσει τους κατηγορούμενους.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον για τις αρχές, είναι πως ο 15χρονος τους ζήτησε να μην υπάρξει συνέχεια στο θέμα. Να μην γίνει κάτι εναντίον των παιδιών, αφού ο ίδιος, όπως φέρεται να είπε, αποτελούσαν παρελθόν για τον ίδιο, αφού ξέκοψε από την παρέα των κατηγορουμένων. Εάν δεν το μάθαιναν δηλαδή οι γονείς του, ο ανήλικος φαίνεται πως δεν θα αποκάλυπτε σε κανέναν τι πραγματικά βίωνε στα χέρια των συμμαθητών του.

Η κατάθεση του 15χρονου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις περαιτέρω έρευνες και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ασφάλεια Αττικής. Οι έρευνες ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς δεν αποκλείεται να κληθούν για κατάθεση τουλάχιστον τέσσερα κορίτσια τα οποία γνώριζαν για τα όσα βίωνε ο 15χρονος, αλλά και αυτά δεν είχαν ενημερώσει κανέναν ώστε να σταματήσουν το μαρτύριο.

Πηγή: Athens Voice

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα