Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαSelf test: Από Δευτέρα σε εργαζόμενους λιανεμπορίου, delivery και μεταφορές

Self test: Από Δευτέρα σε εργαζόμενους λιανεμπορίου, delivery και μεταφορές

Οι μαθητές και οι καθηγητές των Λυκείων επέστρεψαν χθες, Δευτέρα, στα σχολεία, με τη διενέργεια self test, διαδικασία που θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Συνολικά εντοπίστηκαν 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα self test , με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 0.25%. Οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ για να επιστρέψουν τις αίθουσες. Συνολικά 359 μαθητές είναι θετικοί καθώς και 254 εκπαιδευτικοί.

Ποιοι παίρνουν σειρά για τα self test

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες, ότι τα self test θα επεκταθούν στους εργαζομένους τριών ακόμη τομέων από τα τέλη της εβδομάδας.Έτσι, μετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα τεστ και οι εργαζόμενοι σε κλάδους όπως τα σούπερ μάρκετ, οι ντελιβεράδες, αλλά και εργαζόμενοι στις μεταφορές. Η διαδικασία δεν αναμένεται να αλλάξει και θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθείται στα λύκεια. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν προμηθεύονται το self test από τα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, ενώ αναμένεται να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δύο self test την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα