Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣΕΗ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών - Νέα 24ωρη απεργία στις 8...

ΣΕΗ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών – Νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών της χώρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.


Η Μάνια Παπαδημητρίου, μέλος του ΣΕΗ, ηθοποιός και σκηνοθέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε νέα 24ωρη απεργία των καλλιτεχνών στις 8 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τις μέχρι σήμερα διευθετήσεις καθώς και με την τροπολογία που κατατέθηκε τα πτυχία μας παραμένουν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ εμείς ζητούμε να γίνουν Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να μπορούμε να λάβουμε μέρος σε προκηρύξεις Δήμων για διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ, σκηνοθέτες κλπ αλλά και να μην μειωθούν οι αποδοχές μας σε επίπεδο ΔΕ. Επίσης οι συνάδελφοι δεν θα μπορούν να πάρουν εκπαιδευτική επάρκεια για να διδάξουν σε σχολεία καθώς η κατηγορία ΔΕ δεν περιλαμβάνεται σε καμία προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Πρέπει να λυθεί πρώτα το θέμα των πτυχίων των σχολών μέχρι σήμερα και μετά θα δούμε το θέμα της ίδρυσης ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα