Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε ψεύτικα προφίλ ανέβαζε παραποιημένες άσεμνες φωτογραφίες

Σε ψεύτικα προφίλ ανέβαζε παραποιημένες άσεμνες φωτογραφίες

Το εύρος της παράνομης δραστηριότητας ενός Έλληνα από την Πρέβεζα, ο οποίος υπέκλεπτε φωτογραφίες από λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, τις παραποιούσε προσθέτοντας άσεμνο και υβριστικό περιεχόμενο και τις αναρτούσε σε ψεύτικα προφίλ, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Η δράση του είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 και ως φέτος τον Ιούνιο είχε καρπωθεί τις φωτογραφίες τουλάχιστον εννέα διαφορετικών προσώπων, τις οποίες δημοσίευσε στα προφίλ που είχε δημιουργήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προς το παρόν, δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τα συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε προηγούμενα μαζί ους, ή τα επέλεγε τυχαία.

Κατά την διάρκεια έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, κατέσχεσαν ψηφιακές συσκευές και μέσα αποθήκευσης τα οποία έστειλαν για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλα θύματα, ενώ βρήκαν και μια απομίμηση αεροβόλου όπλου. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και οπλοκατοχή, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα