Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε 10 μέρες το δεύτερο κύμα των καρατομήσεων στην ΕΛΑΣ για την...

Σε 10 μέρες το δεύτερο κύμα των καρατομήσεων στην ΕΛΑΣ για την επιδρομή των χούλιγκαν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εσωτερική έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τα λάθη και τις παραλείψεις αξιωματικών και μη, που οδήγησαν στο φιάσκο αντιμετώπισης των ορδών χούλιγκαν που έφτασαν στην Αθήνα, τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο γήπεδο της ΑΕΚ και άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

Oπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., το αρχηγείο του Σώματος, έπειτα από ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και από τις κροατικές αρχές, είχε εκδώσει διαταγή που είχε σταλεί στις εισόδους της χώρας και στις υπηρεσίες από την Κακαβιά προς Αθήνα αλλά και από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, με την οποία καλούσε τους αρμόδιους αν εντοπίσουν Κροάτες οπαδούς να τους ελέγξουν και να ενημερώσουν τα κεντρικά.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, εκδόθηκε η διαταγή του αρχηγείου που εστάλη στην Κακαβιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά παρά την ενημέρωση και το γεγονός ότι υπήρξε πληροφόρηση και από το Μαυροβούνιο ότι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πέρασαν και από εκεί, οι χούλιγκαν κατάφεραν να φτάσουν στην Αθήνα και να προκαλέσουν χάος.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ξεκαθάρισαν πως σκοπός της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται είναι να εντοπιστούν τα λάθη όλων των εμπλεκόμενων στελεχών, ανεξαρτήτως βαθμού, και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες. Oπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο 10ημερο  κινείται σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο αφορά στα επιχειρησιακά λάθη που σημειώθηκαν μέχρι οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να φτάσουν στην Ελευσίνα, ενώ το δεύτερο όσα συνέβησαν από τη στιγμή που οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελευσίνα και κινήθηκαν προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να τελειώσει αν δεν αναδειχθούν όλα τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα. Ολα τα στελέχη της Αστυνομίας που είχαν ευθύνη, ανεξαρτήτως αν αυτή είναι μεγάλη ή μικρή, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και στη συνέχεια θα αποδοθούν και οι ανάλογες ευθύνες. Οι οπαδοί αυτοί διένυσαν μια τεράστια απόσταση μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας και υπήρχε ενημέρωση για την επικείμενη άφιξή τους, έτσι αυτά που συνέβησαν δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση. Κάποιοι θα έπρεπε να είχαν κάνει τη δουλειά τους αλλιώς», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας πρόκειται να εξεταστούν τουλάχιστον 15 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προερχόμενα από όλο το φάσμα των αστυνομικών διευθύνσεων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, από την Κακαβιά μέχρι και την Αττική.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στον προϊστάμενο επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Εκτός από τις αναφορές των αξιωματικών, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις και από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα