Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΡούλα Πισπιρίγκου: Νέα δεδομένα για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα δεδομένα για την κεταμίνη

Νέα δεδομένα για την ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, που διορίστηκε τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει έγκλημα και το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Πρόκειται για ιατροδικαστική στροφή 180 μοιρών καθώς η ίδια μιλούσε πριν λίγο καιρό για τριπλή ανθρωποκτονία. «Παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο», αναφέρει η ίδια προσπαθώντας να αποδομήσει το επιχείρημα του ασφυκτικού θανάτου.

Το «πυρηνικό» όπλο του Κούγια

Σε δηλώσεις της έξω από το δικαστικό μέγαρο, η Ουρανία Δημακοπούλου ισχυρίστηκε ότι μελέτησε όλα τα στοιχεία και συμπέρανε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα δεν ήταν τελικά θανατηφόρα αλλά θεραπευτική. «Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση».Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτή τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα.

Τι αναφέρει η τεχνική σύμβουλος

«Μπορεί η κάθε οικογένεια να ορίζει τεχνικούς συμβούλους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει», είπε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega. Το πόρισμα Καρακουκη – Καλόγρηα που μέχρι πρότινος η Δημακοπούλου θεωρούσε ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί με τίποτα, σήμερα υπογραμμίζει πως έχει τόσα κενά και παραλείψεις που ακόμα και ένας αδαής θα έβλεπε. «Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».

«Η Ίριδα πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»

«Η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας». Για το πανάκι ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

«Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι». Η Δημακοπούλου κατέθεσε τη νέα της επιστημονική άποψη ενώπιον του δικαστηρίου, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει πως η γνωμοδότησή της άλλαξε όταν έλαβε στα χέρια της τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα