Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠυροσβεστική: Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Πυροσβεστική: Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για να μπορέσουν να αποτρέψουν την εισβολή της φωτιάς, ενώ και τα δύο χωριά έχουν εκκενωθεί.

Στο Γεννάδι υπάρχει μέτωπο φωτιάς πέριξ του χωριού και για την αντιμετώπισή του δίνεται μάχη από εθελοντές και πυροσβέστες, με την συνδρομή και των πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Μάχη δίνεται επίσης και στην γύρω περιοχή από το χωριό της Μαλώνας, αφού υπάρχει κίνδυνος να μπει η φωτιά στον οικισμό. Και στη Μαλώνα επιχειρούν πυροσβέστες και αρκετοί εθελοντές.

Ειδικότερα, στη Ρόδο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Νωρίτερα, μέσω 112 και οι κάτοικοι και επισκέπτες στο Γεννάδι, όπως και αυτοί σε Πλημμύρι και Λαχανιά, κλήθηκαν να εκκενώσουν όλοι προς Λίνδο.

Την κατάσβεση επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα, πλήθος εθελοντών κι όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού περιοδικά εκτελούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα