Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠότε θα είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Πότε θα είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Σε ένα χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα ελέγχει ακριβώς τις ώρες που δουλεύουν οι υπάλληλοι, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμα και το ένα λεπτό της υπερωρίας του, «χωρίς να έχει ο εργοδότης τη δυνατότητα να κλέψει τον υπάλληλό του».

Όσον αφορά τη δεύτερη απασχόληση όσων εργάζονται, είπε ότι θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ για την έκδοση των συντάξεων ανέφερε πως στόχος είναι βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση.

Κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης, πρόσθεσε. Η νέα υπηρεσία, είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ο ίδιος την κανονική εφαρμογή της.

Τέλος, σημείωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία. Διευκρίνισε, ότι θα προστατεύεται ο εργαζόμενος που επιθυμεί να απεργήσει όπως και αυτός που επιθυμεί να εργαστεί. «Η παρεμπόδιση στην εργασία θεωρείται ποινικό αδίκημα και όποιος το κάνει θα αντιμετωπίζει αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα