Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠως δρούσε το μέντιουμ που απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματα...

Πως δρούσε το μέντιουμ που απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα θύματα της

Το μέντιουμ από την Αλβανία, 57 ετών, έπειθε τα θύματά της ότι προβλέπει το μέλλον αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά αλλά δεν προέβλεψε την ίδια τη σύλληψή της, που έγινε πριν από λίγες ημέρες από τους αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

.Στα δίχτυα της πιάστηκε μια δικηγόρος και η μητέρα της οι οποίες στις 7 Μαρτίου υποβάλλουν την πρώτη μήνυση εναντίον της. Στη μήνυση αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα από το 2016 ως και τις 11 Φεβρουαρίου 2023 τις εξαπάτησε χάνοντας συνολικά 120.259.27 ευρώ .

Βασιλική – Τ0 μέντιουμ… που διάβαζε το χέρι
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τον Ιούλιο του 2016 η γυναίκα που φρόντιζε τη γιαγιά της δικηγόρου σύστησε την κατηγορούμενη ως «Βασιλική» στην ίδια αλλά και στη μητέρα της με την πρώτη συνάντηση να γίνεται στο σπίτι της γιαγιάς στην Εύβοια.

Η κατηγορούμενη κατάφερε να πείσει τις δύο γυναίκες ότι προβλέπει το μέλλον «διαβάζοντας το χέρι». Για να δείξει μάλιστα τις μαντικές ικανότητες της τα όσα έλεγε τα έκανε και πράξη διαβάζοντας το χέρι της δικηγόρου με το αζημίωτο φυσικά καθώς πήρε 20 ευρώ για την «υπηρεσία» της .

Η μητέρα της δικηγόρου μπορεί να άκουσε την κατηγορουμένη να της «λέει το μέλλον» αλλά κράτησε τις επιφυλάξεις της για την αξιοπιστία της.

Η 57χρονη συνέχιζε να συναντά τη δικηγόρο από το 2016 και την έπεισε επιπλέον ότι έχει υπερφυσικές ικανότητες και μπορεί να διαμορφώσει όπως της έλεγε χαρακτηριστικά «το μέλλον της σε κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο ,στην εύρεση και διατήρηση ερωτικού συντρόφου στην εύρεση εργασίας στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων».

Τα φούμαρα που πωλούσε είχαν αντίτιμο από χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίγες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές.

Από το 2017 άρχισε να λέει στις καταγγέλλουσες ότι είχε τη δυνατότητα να διορθώσει αρνητικά γεγονότα που συνέβαιναν στην καθημερινότητά τους αλλά και γεγονότα που μπορούσαν να συμβούν στο μέλλον.

Οι συλλήψεις σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου
Το «μέντιουμ» έπαιρνε την αμοιβή με δύο τρόπους: Είτε χέρι με χέρι ,είτε με τραπεζικά εμβάσματα ακόμα και μέσω των εταιριών διεθνών μεταφορών χρημάτων με παραλήπτες συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα στην Αλβανία.

14 ημέρες μετά την πρώτη μήνυση οι δύο γυναίκες απευθύνθηκαν και πάλι στις αρχές καταγγέλλοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με μία ομοεθνή της τις απειλούσαν μέσω μηνυμάτων στο What’s up, προκειμένου να τους δώσουν χρήματα.

Μάλιστα η δεύτερη γυναίκα απαίτησε να γίνει συνάντηση στις 22 -3-2023 στο Κολωνάκι για να της δώσει 80.000 ευρώ αλλιώς θα έκανε πράξη τις απειλές της για χρήση σωματικής βίας.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων οργάνωσαν την επιχείρηση προκειμένου να συλλάβουν τις δύο γυναίκες.

Κανονίστηκε η συνάντηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 20.000 ευρώ.

Στις 9.10 το πρωί της περασμένης Τετάρτης η δικηγόρος κάθισε σε τραπέζι σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου με τους αστυνομικούς να επιτηρούν διακριτικά.

Η «Βασιλική « και ένας άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και πήραν τις 20.000 ευρώ .Αμέσως οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 4 άτομα : Το «μέντιουμ» δύο ακόμη γυναίκες και ένας άντρας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι : Απάτη κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση από την οποία το περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα