Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠοιοι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Ποιοι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Τα κομμάτια του παζλ που θα τους βοηθήσουν στη σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών που τοποθέτησαν την βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου, προσπαθούν από χθες να συγκεντρώσουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στου Ζωγράφου που ήταν ενεργός και λόγω αστοχίας υλικού ή λανθασμένης συνδεσμολογίας δεν εξερράγη, έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της αστυνομίας . Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ από χθες το μεσημέρι εξετάζουν τις ομοιότητες στην συνδεσμολογία της βόμβας αλλά και τα υλικά προκειμένου να τη συγκρίνουν με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερα χτυπήματα.

Ο μηχανισμός που βρέθηκε στου Ζωγράφου, αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη C4 που διαθέτει κυρίως ο στρατός κι είχε τοποθετηθεί μέσα σε δύο τάπερ. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες δόθηκαν στην αντιτρομοκρατική, καθώς θεωρείται άκρως σοβαρή υπόθεση. Στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το πρώτο στοιχείο, που θα τους ανοίξει την πόρτα των ερευνών τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το πιθανότερο από τα σενάρια που εξετάζουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, είναι πίσω από τους μυστηριώδεις βομβιστές να βρίσκονται «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους, ανεβαίνοντας τα πρώτα σκαλοπάτια της τρομοκρατίας. Ωστόσο, περιμένουν ανάληψη ευθύνης για να δουν, που θα κινηθούν.

Έτσι, ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και εξετάζεται για DNA και δακτυλικά αποτυπώματα. Από εκεί και πέρα ελέγχονται όλες οι κάμερες της περιοχής, προκειμένου να δουν, εάν έχουν αποτυπωθεί σε κάποιες από αυτές οι δράστες ή ύποπτα άτομα, ενώ και από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας ελέγχονται στίγματα τηλεφώνων, που μπορεί να προδώσουν άτομα που να εμπλέκονται με την τοποθέτηση της βόμβας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα